Piyasalarda ibre yukarı döndü! Döviz yükseliyor, altın geriliyor

Piyasalarda ibre yukarı döndü! Döviz yükseliyor, altın geriliyor
Güncelleme:

Dolar 7,82 TL'den, Euro 9,49 TL'den, Sterlin ise 10,51 TL'den işlem görüyor. Altının gramı 468 TL'den fiyatlanırken, gümüş 6,13 TL seviyesinde. Bitcoin de 18 bin 10 dolardan alıcı buluyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,8210 lira, avronun satış fiyatı ise 9,4870 lira olmuştu.

Bugün Dolar 7,82 TL'den, Euro 9,49 TL'den, Sterlin ise 10,51 TL'den işlem görüyor. Altının gramı 468 TL'den fiyatlanırken, gümüş 6,13 TL seviyesinde. Bitcoin de 18 bin 10 dolardan alıcı buluyor.

Onsu 1.862 dolardan fiyatlanan altında, gram altın 464/468, çeyrek altın 752/768, Cumhuriyet altını 3.097/3.131 TL alış/satış fiyatıyla işlem görüyor.

DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Buna göre, ihracat birim değer endeksi ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 yükseldi. Endeks bu dönemde gıda, içecek ve tütünde yüzde 0,5 ve yakıtlarda yüzde 36,9 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 2,4 ve imalat sanayisinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 1,7 arttı. İthalat birim değer endeksi ise ekimde yıllık bazda yüzde 3 geriledi. Endeks, geçen yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 5 ve imalat sanayisinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 4 artarken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 0,2 ve yakıtlarda yüzde 32 geriledi.

İTO: İMALAT ARTIYOR

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yatırım malı ithalatında yılın 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20'yi aşan artış olduğunu belirterek, "Normalleşme döneminde ise zaten çok bariz, yüzde 32'lik bir artış var. Bu, Türk iş dünyasının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası potansiyeli görerek yatırıma hazırlandığının işaretidir." dedi.

KÜRESEL PİYASALAR POZİTİF SEYREDİYOR

Küresel piyasalar, ABD'de gündeme gelen teşvik paketi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin gelişmeler ve Brexit konusundaki iyimserlikle pozitif bir seyir izliyor. Pay piyasalarının yakıtı olarak görülen ve yatırımcı kararları üzerinde ana belirleyici olan ekonomiyi destekleme paketleri konusunda dün ABD'den gelen haberler takip edildi. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı hayata geçirilmesi için Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye 916 milyar dolarlık destek paketi teklifi sunduğunu bildirdi. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yarın gerçekleştireceği toplantı öncesinde Brexit konusunda pozitif haberlerin gelmesi ve Kovid-19 aşısının İngiltere'de uygulanmaya başlanması ile pay piyasalarında genel olarak pozitif bir seyir izlendi.

 

 OECD: TOPARLANMA DEVAM EDİYOR

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), bileşik öncü göstergelerin ABD, Çin, Almanya ve Fransa gibi çoğu büyük ekonomide Kovid-19'un neden olduğu ekonomik krizde toparlanmanın devam ettiğini gösterdiğini ancak toparlanmada değişim oranının ülkeler arasında farklılık arz ettiğini belirtti.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM TASARISI MECLİS'TEN GEÇTİ

ABD Temsilciler Meclisi, savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı’nı kabul etti. ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya şirketlerine yasal güvence sağlayan bir düzenlemeyi içerdiği için veto edeceğini söylediği tasarıyı Temsilciler Meclisi 78’e karşı 335 oyla onayladı.

Seçiniz...