''Çocukları mutlu görmek gibisi yok''

''Çocukları mutlu görmek gibisi yok''

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar Çocuk Şehri’nde çocuk oldu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Trump Alışveriş Merkezi’ndeki çocuk şehri KidzMondo’yu ziyaret etti. KidzMondo’da çocuklarla birlikte meslekleri deneyimleyen Av. Murat Hazinedar, itfaiye aracıyla şehir turu attı, ambulansla yaralı kurtarmaya gitti, inşaat sahasında vinç kullandı. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Hazinedar, “Çocukları mutlu görmek gibisi yok, en güzel keyif bu” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk eğlence & öğrence şehri olan KidzMondo’da çocuklar seçtikleri mesleklerde çalışıp para kazanıyor, para harcıyor. Sokakları ve binaları olan, kendine has bir anayasa ile çocuklar tarafından yönetilen KidzMondo şehrine gerçek bir uçağın kokpitinin monte edildiği havaalanından giriş yapıyor. Çocuklar 40’tan fazla meslek ünitesinden istediklerini seçiyor, üniformalarını giyiyor, işlerinin başına geçiyor. Doktor olduysa hasta tedavi ediyor, itfaiyeciyse yangın söndürüyor, pilotsa uçak kullanıyor. Kısacası çocuklar bu şehirde büyüklerin dünyasını deneyimliyor, yaşamın ekonomik dengesini kavrıyor! Küçük meslektaşlarıyla birlikte çalışırken eğleniyor, eğlenirken tüm hayatı öğreniyor.

Vinç kullandı, itfaiye aracı ile şehir turu attı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, KidzMondo şehrini ziyaret edip çocuklarla buluştu. Çocuklarla birlikte parkta keyifli bir gün geçiren Başkan Hazinedar, onlarla uçak kullandı, hasta tedavi etti, yangın söndürdü, vinç kullandı, gazete çıkardı. Çocuklarla hamburger yiyen Hazinedar, velilerle de sohbet etme şansı buldu. Çocuklarla çocuk olan Hazinedar, “Çocukların yönettiği şehirde çocuklarla buluştuk ama itiraf etmeliyim ben onlardan daha çok eğlendim bu şehirde… Çocuklarla vakit geçirmek, onları bu derece mutlu görmek gibisi yok. Tüm dertlerden sıyrılıyorsunuz, enerji depoluyorsunuz” diye konuştu.