''Molotof Kemal ne derse desin''

''Molotof Kemal ne derse desin''

Başbakan Davutoğlu, Giresun'daki konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu muhalefet partileri iç güvenlik paketine karşı tutumlarından dolayı eleştirdi. Davutoğlu "Toplantı ve gösterişe kimse engel olamaz ama kim eline molotof alırsa bunu engellemede kararlıyız. Molotof Kemal ne derse desin bu olmayacak" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- 46 il kongresine katıldık Giresun kongresinin anlamı şu sonuncu kongre olarak mührü burada vuruyoruz. Toplamda ziyaret ettiğimiz 61 iledeşunu gördük Türkiye seçimlere hazır bir kez daha AK Parti demeye hazır. MHP kongre yapıyor Bahçeli katılmıyor Kılıçdaroğlu artık ona molof Kemal diyeceğim gittiği yerlerde kahve muhabbetleriyle yetiniyor. Biz alana çıktık meydana çıktık tilki gölgesine sığınmadık. Türkiye'nin her yerinde aynı mesajı verdik. Bir vefa hareketi olan AK Parti hareketinin daha ileriye taşımaya hazırız.

- 2004 seçimlerinde bizim iktidarımızı genlleyemediler, 2006'da Cumhuriyet Mitingleri tertip ettiler ve cumhurbaşkanlığı seçim yapılmasını engellemeye çalıştılar bizi hedeflerimizden geri döndüremediler. Biz Rabbimiz ve tarihimizden güç aldık. 2007'de seçimleri kazandık ve anayasada değişiklik yaptık ve korktular halkın cumhurbaşkanı seçmesinden ve AK Parti'ye kapatma davası açtılar. Başaramazlar çünkü bizim arkamızda Rabbimiz arkamızda milletimiz var. Başörtü yasağını kaldırmak bize nasip oldu.

- Baktılarki başaramıyorlar Gezi provakasyonlarını yaptılar. IMF'ye borcu kesmemizin ardından bunu yaptılar. Türk şirketleri dünyanın en büyük havalimanını yapmak için hareket ettiklerinde bunu durdurmak istediler. İnşallah 2019 yılında dünyanın en büyük havalimanını açmış olacağız. Türkiye sadece içerde refahı sağlamak için değil dışarda da rrefahı sağlamak için çalıştı. Somali'ye yardım yapıldı. Kılıçdaroğlu'da Somali yerine Kenya'ya gitti. Geldiği yeri bilmez gittiği yeri bilmez kiminle duracağını bilmez kiminle yürüyeceğini bilmez. ABD'de makale yazılıyor aynı gün molotof Kemal sokağa çağırıyor çağıracaksan milleti sandığa çağır sokağa çağırma.

1855247.jpg

- 24 Nisan yaklaşırken ABD'de bu makale yayımlanıyor Türkiye'de gayrimüslimer baskı altında soruyorum var mı bir baskı?

- Bahçeli neden iç güvenlik paketine karşı çıkıyor neden biliyor musunuz? Bunların tamamı bir araya geldiğinde bir AK Parti edemiyor.

- Türkiye'de halkı direnişe çağıran Kılıçdaroğlu Suriye'de Esed ile el ele. Ve şimdi diyor ki iktidara geldiklerine Suriyelileri ülke dışına çıkaracaklar biz izzetli bir millet olarak hiçkimseyi zulme terk etmedik etmeyeceğiz. Bırak Ortadoğuyu sen Şişli'ye bak.

- Son olaylarda ABD'de üç genç hayatları insanlara yardımla geçmiş üç Suriyeli genç katledildi Müslümanlar katledildiğinde susanlar Türkiye'nin sesini yükseltmesinden rahatsız oluyor onlar rahatsız olsalarda biz sesimizi yükselteceğiz. Herkes bir koalisyon halinde bizi engellemeye çalışıyor. Durmayacağız orurmayacağız çalışacağiz. Türkiye'nin izzeti için yola çıktık. Bu hafta içinde iç güvenlik paketi ile huzurumuzu teminat altına alacağız. 6-7 Ekim olaylarını gördünüz peki biz bunlara seszi kalabilir miyiz? Şimdi iç güvenlik paketine karşı çıkıyorlar. Toplantı ve gösterişe kimse engel olamaz ama kim eline molotof alırsa bunu engellemede kararlıyız. Molotof Kemal ne derse desin bu olmayacak. Kılıçdaroğlu diyorki maske takmakta ne var? Burada olanların yüzünda maske varr mı? Anlınız ak yüzün ak partiniz ak. Düşüncesi olan çıksın söylesin ama eline silah, bilye alan yüzüne maske takan şiddetle geliyor demektrir. Hiç AB yasalarına baktınız mı? Şiddet uygulanması halinde 24 saatlik yetki tanıyoruz. Buna ihtiyaç olmasının nedeni bu kişilerin bir kapıdan girip diğer kapıdan çıkıyor olması ve olayları körüklüyor olmasıydı. Farklı kanaatleri olan varsa gelsin konuşalım. Bonzaiyi de bir uyuşturucu gibi değerlendirip bu kapsamda önelm alacağız. Bu pakette özgürlüğü engelleyen bir tek madde yoktur.

- Tarımsal alanda her alanda destekleri en az 20 kat artırdık. Giresun her zaman davamıza sahip çıktı bizde sahip çıkacağız. SAyın Cumhurbaşkanımız ile buraya havalimanını açmaya geleceğiz. Onlar depremde Kocaeline geçemezken biz denizi doldurup havalimanı yaptık.