AK Parti'den Tansu Çiller sürprizi

AK Parti'den Tansu Çiller sürprizi
Güncelleme:

AK Parti, 2019 seçimlerinde yüzde 51 oy oranını yakalamak için başkan yardımcılarını farklı kesimlerden belirleyebileceği iddia ediliyor. Kulislerlerde Tansu Çiller ve Devlet Bahçeli ismi öne çıkıyor.

AK Parti'nin 2019 seçimleri için yol haritası belli olmaya başladı. Muhaliflerin talep ve tercihlerini öğrenmek için harekete geçen AK Parti, yüzde 51'e ulaşmak için farklı kesimlerden başkan belirleyebileceği belirtiliyor.

AK Parti kulislerinde güncel ekonomi ve dış politika sorunları kadar 2019'daki Cumhurbakşanlığı seçimleri ve genel seçimler de gündemde. Yapılan son araştırmalarda oyu yüzde 46-48 bandında çıkan AK Parti’de, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmaması için kafa yoruluyor. 

TANSU ÇİLLER VE BAHÇELİ

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkan yardımcılarını farklı kesimlerden belirleyeceği ve böylece daha geniş bir yelpazeyi kucaklamayı planladığı öne sürülüyor. Kulislerde, başkan yardımcısı aday adayı olarak eski başbakan Tansu Çiller, MHP Lideri Devlet Bahçeli gibi siyasilerin isimleri dillendiriliyor. Çiller’in son dönemlerde, Cumhurbaşkanlığı’nın programlarına sıkça davet edilmesi de bunun habercisi olarak yorumlanıyor. Ancak bu senaryonun en büyük eksiğinin, kritik dönemlerde parti için büyük önem taşıyan Kürt oylarının tamamen kaybedilmesi olacağı yorumu yapılıyor.

Hürriyet