AK Partili milletvekili ''çocuk istismarına'' af istedi!

AK Partili milletvekili ''çocuk istismarına'' af istedi!
Güncelleme:

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Adalet Komisyonu toplantılarına katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den çocuk istismarcıları için af talebinde bulundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Adalet Komisyonu toplantılarına katılarak milletvekillerinin önerilerini dinlediği toplantıda muhalefet milletvekilleri, özellikle düşünce suçlarına dönük düzenleme talebinde bulunurken AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise ‘'çocuklarla evlenenlerin mağduriyetinin giderilmesini’' istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘reform’ söyleminin ardından Abdülhamit Gül, TBMM’de ‘yargı reformu’ turuna çıktı.

BirGün'ün haberine göre, çocuk istismarcılarına af isteyen AK Parti'li Gülaçar, Bakan Gül’e talebinin nedenlerini anlatırken kamuoyunda böyle bir beklenti olduğunu öne sürdü. AK Partili Gülaçar, “Kamuoyunun bizden beklentisi olarak genç yaşta evlilik yapanların artık sorunlarının bitirilmesi noktasında, özellikle sayın bakanımızdan istirhamımız bu konunun gündeme getirilip bu işin de çözülmesidir çünkü çok fazla mağdur aile söz konusu” şeklinde konuştu.

 "ÇOCUK GELİN OLMAZ"

AK Partili Gülaçar’ın, kamuoyunda böyle bir beklenti olduğunu öne sürmesine CHP’li Alpay Antmen tepki gösterdi. TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Antmen, yaptığı açıklamada, “Çocuk gelin olmaz, çocuğun nitelikli cinsel istismarı olur. Kimse çocukları ve evlilik müessesini yan yana getirmeyi aklından geçirmesin” diye konuştu.

SON DÜZENLEMEDE ÇOCUK İSTİSMARCILARINA AF İÇERİYOR

AK Parti’nin çocuk istismarcılarına af hazırlığı, son dönemde sık sık gündeme geldi. Bu yılbaşında yeniden gündeme getirilen ve yargı reformu öncesinde ‘beklemeye alınan’ son tekliften tamamen vazgeçilmediği öğrenildi.

AK Parti’nin son taslak düzenlemesine göre, istismara maruz bırakılan çocuğun 14 yaşını tamamlaması durumunda, istismarcı kişi o çocukla evlenirse ceza ertelenecek. Düzenlemeyle ayrıca cezanın, evliliğin beş yıl içinde son bulması durumunda yeniden uygulanması hüküm altına alınacak.

 

Birgün