AK Partili Ünal açıkladı: İşte koronavirüs aşısı olan AK Partili vekiller

AK Partili Ünal açıkladı: İşte koronavirüs aşısı olan AK Partili vekiller
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aşı olurken söylediği "Merkez Karar'daki milletvekili arkadaşlarım da aşıları yaptırdık, yaptırıyoruz" sözleri üzerine gelen tepkilere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yanıt verdi: "Biz aşı yaptırmadık. MKYK üyelerimiz arasında sırası gelen üç doktor, iki eczacı arkadaşımız aşı oldu."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin öncelikli grupta yer almadıkları halde korona virüsü aşısı yaptırdığı yönündeki eleştirilere yanıt verirken, sağlıkçı beş üyenin aşı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aşı olurken "Merkez Karar'daki milletvekili arkadaşlarım ve diğer arkadaşlarım da burada aşıları yaptırdık, yaptırıyoruz" demişti. Bunun üzerine sosyal medyada yoğun eleştiriler yükseldi. AK Partili Ünal, NTV'de soruları yanıtlarken şöyle konuştu: "Önümüzdeki günlerde yeni doz aşılar gelmeye başlayacak. Biz Cumhurbaşkanına eşlik ettik, aşı yaptırmadık. MKYK üyelerimiz arasında sırası gelen üç doktor, iki eczacı arkadaşımız aşı oldu."

'WHATSAPP'IN YAKLAŞIMI RAHATSIZ ETTİ'

Mahir Ünal, WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesiyle başlayan tartışmalara ilişkin olarak da konuştu. Ünal, "Burada asıl konu sizin bir reklam haline gelmeniz. Cambridge Analytica olayında olduğu gibi verilerimizin manipülasyon ya da reklam amaçlı kullanılması açısından bizim önemli. Uzun süredir tartıştığımız bir egemenlik durumu da söz konusu. WhatsApp'ın yaklaşımı insanları rahatsız etti. Artık kendi hukuklarını oluşturma eğilimi içerisinde olduğunu görüyoruz. Devletlerin egemenlik hakları siber dünyada da geçerlidir. Önümüzdeki günlerde bu konu daha çok tartışılacak" dedi. 

 'PANDEMİYLE EN İYİ MÜCADELE EDEN BEŞ ÜLKEDEN BİRİYİZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "Sözde cumhurbaşkanı" ifadesiyle ilgili de konuşan Ünal, "Recep Tayyip Erdoğan bu millet tarafından seçilmiş, bir siyasi hareketin lideri olarak Türkiye Cumhuriyeti devletini özde yönetmektedir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması doğrudan millet iradesini hedef alıyor. Yeminde sözü edilen tarafsızlık hukuki tarafsızlıktır. CHP ısrarla bunun aynı zamanda siyasi bir tarafsızlık olması gerektiğini söylüyor. Bu parlamenter sistemde başbakanın tarafsız olmasını istemek gibi" diye konuştu.

CHP'nin suni gündemlerle Türkiye'nin enerjisini tükettiğini söyleyen Ünal, "izim işimiz CHP'nin günlük oluşturduğu yalanlara cevap vermekle geçiyor. Kemal Kılıçdaroğlu bir resim paylaşıyor, sizin verdiğiniz cevaplar ilgilenmiyor. Bizim AK Parti olarak çok pozitif bir gündemimiz var. Türkiye pandemiyle en iyi mücadele eden beş ülkeden birisi." ifadesini kullandı.