AK Partili vekil Öcalan'ın mektubunu savundu

AK Partili vekil Öcalan'ın mektubunu savundu
Güncelleme:

AK Parti'nin İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan AK Parti Kastamonu milletvekili Hakkı Köylü, terörist başı Öcalan'ın 23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde yayınlanan mektubunu PKK'ya silah bırakma çağrısı olarak değerlendirdi.

AK Parti Kastamonu İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, terörist başı Öcalan'ın 23 Haziran'da tekrar edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine günler kala yayınlanan mektubu için ilginç bir değerlendirmede bulundu. 

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin'in haberine göre Köylü, bölücü başı Öcalan'ın mektubunda İstanbul seçimi ile ilgili HDP'ye tarafsızlık çağrısı yapmasına rağmen, mektubu PKK'ya silah bırakma çağrısı olarak değerlendirdi. 

AK Parti Kastamonu Milletvekili Köylü, "Seçim öncesinde Abdullah Öcalan'ın bir mektup yayınladı. Bu mektubun yayınlanmasını belki de hükümet istedi, diyerek eleştirilerde bulunuldu. Şu anda PKK'nın elebaşı hükümlüdür. İmralı'da yatmaktadır. Fiilen ve hukuken bu örgütün başı olmaktan çıkmıştır. Buradan eğer örgütü suç işlemeye teşvik ediyorsa, harekete geçilir. Ancak, 'Silah bırakın, ateşi kesin, teslim olun' diyorsa bunun bir sakıncası yok." şeklinde konuştu.

KASTAMONU'YA GAZİLİK UNVANI VERİLMESİ TEKLİFİNE TEPKİ!

AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı'nın İl Danışma Meclisi toplantısında, CHP'nin Kastamonu'ya gazilik unvanı verilmesi için verdiği teklif de eleştirildi. AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, söz konusu teklife sıcak bakmadıklarını ve başına 'Gazi' gelmesinin Kastamonu'ya bir şey kazandırmayacağını ifade etti.

Yeni Çağ