AK Parti'nin eski anketçisi AK Parti'yi terk eden seçmenin tercihini açıkladı

AK Parti'nin eski anketçisi AK Parti'yi terk eden seçmenin tercihini açıkladı
Güncelleme:

Bir dönem AK Parti'nin kamuoyu araştırmalarını yapan MAK Danışmanlık'ın Başkanı Başkanı Ali Kulat, MAK'ın son seçim anketi sonuçlarını açıkladı. AK Parti'yi terk eden seçmenin yöneldiği yeni partiler belli oldu.

MAK Danışmanlık Başkanı Ali Kulat, Sözcü’den Ruhat Mengi’ye verdiği röportajda, AK Parti’nin kamuoyu araştırmalarında yüzde 30-32 bandında göründüğünü ve 3 ayda birinci parti konumundan düşebileceğini söyledi.

AK Parti’nin kaybettiği 10-12 puanın yaklaşık yarısının İYİ Parti’ye gittiğini ifade eden Kulat, “AK Parti, 24 Haziran seçimlerinde yüzde 42.5 oy almıştı. O oy oranı şu anda yapılan bütün kamuoyu araştırmalarında yüzde 30-32 bandına inmiş durumda. Bunun anlamı şu; AK Parti 10-12 puan kaybetmiş durumda. Bu kaybettiği 10-12 puanlık oyun yaklaşık yarısı İYİ Parti'ye gitmiş görünüyor. İYİ Parti, gittikçe merkez sağa yerleşti. Geri kalan 5 puanlık bir oy da DEVA Partisi ve Gelecek Partisi arasında paylaşılmış durumda” dedi.

MHP’nin de yaklaşık 4,5 puan kaybettiğini ifade eden Ali Kulat, “Bu arada MHP yüzde 11.5'luk bir oy oranından yüzde 7 puanlara inmiş durumda, ondan da birazını İYİ Parti, birazını da yine bu partiler(Gelecek Partisi ve DEVA) veya yeni kurulan başka partiler alıyorlar. Dolayısıyla artık AK Parti ve MHP'nin toplamı yüzde 40 bandının altında, üstüne BBP'yi bile ekleseniz bu oran değişmiyor” dedi.

Ruhat Mengi'nin yazısının tamamı için...