AKP’li Metiner davasına bakan savcıya ölüm tehdidi

AKP’li Metiner davasına bakan savcıya ölüm tehdidi

Önce Başbakanlık aracılığıyla ardından da savcının kapısına bırakılan notla ölüm tehdidi şoku.

Adıyaman’da görev yapan kadın savcıya önce BİMER üzerinden “başına bir iş gelebir” tehdidi geldi, daha sonra zorlanan evinin kapısına “Savcı az kaldı” notu bırakıldı.

Taraf gazetesinden Aysun Yazıcı'nın haberine göre Türkiye Çağlayan’daki adliye sarayında öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şokunu atlatamadan Adıyaman’da da bir kadın savcının soruşturma dosyaları nedeniyle ölüm tehdidi aldığı ortaya çıktı. Kahta ilçesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Simge Eraydın’ın 16 Mart’ta evinin kapısının zorlandığı, 20 Mart akşamında ise kapısına Kürtçe “savcı az kaldı” anlamına gelen bir tehdit notu bırakıldığı öğrenildi. Savcı Eraydın hakkında 12 Mart’ta Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne BİMER (Başbakanlık Bilgi İletişim Merkezi) aracılığıyla “yaptığı soruşturmalardan dolayı başına bir iş gelebileceği” şeklinde bir ihbar geldi.

KAPISI ZORLANDI

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in de aralarında olduğu bazı önemli kişiler hakkındaki dosyalara bakan Savcı Eraydın’ın soruşturmaları yürütürken çeşitli zorluklarla karşılaştığı belirtiliyor. Kadın savcının soruşturmalar sırasında yaşadığı sıkıntılar ise Mart ayında başka bir boyuta taşındı. Küçük bir ilçe olan Kahta’daki evinin kapısı 16 Mart’ta zorlanan Eraydın’ın yaşadığı esrarengiz olaylar bununla da kalmadı. Aynı savcı birkaç gün sonra da kapısında bir tehdit notu buldu. 20 Mart akşamı saat 17 sularında savcının evinin kapısına kimliği bilinmeyen kişiler tarafından Kürtçe “savcı az kaldı” anlamına gelen bir tehdit notu bırakıldı.

POLİS ÖNLEM ALMADI MI?

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne ulaşan ihbardan sonra savcının yaşadığı bu olaylar “Polis önlem almadı mı” sorusunu gündeme getirdi. Birilerinin savcının kapısına rahatlıkla tehdit notu bırakılabilmesi, 2012’de Tunceli’de lojmana saklanan saldırganlar tarafından öldürülen Başsavcı Murat Uzun cinayetini akıllara getirdi. Öte yandan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınarak öldürülmesinin arkasındaki “güvenlik zafiyeti” soruları da hala aydınlanabilmiş değil.