Akşener eline süpürge aldı: ''Ulan ahlaksız herifler...''

Akşener eline süpürge aldı: ''Ulan ahlaksız herifler...''
Güncelleme:

Çanakkale mitinginde vatandaşlara hitap eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kürsüde eline süpürge alarak, ''Bu seçimde özellikle kadınlara sesleniyorum. Bu seçimde bunları süpürgenin ucuyla süpüreceğiz, görün bakın. Bak sapını söylemiyorum ha, sapıyla başka bir şey'' dedi.

Çanakkale'de halka seslenen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kürsüde eline süpürge alarak, "Bu seçimde özellikle kadınlara sesleniyorum. Bu seçimde bunları süpürgenin ucuyla süpüreceğiz, görün bakın. Bak sapını söylemiyorum ha, sapıyla başka bir şey" dedi.

Millet İttifakı, Türkiye’nin kaderinin belirleneceği 14 Mayıs genel seçimine günler kala mitinglerine tüm hızıyla devam ediyor.
 
Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş ile birlikte Çanakkale’de yurttaşlarla buluştu.

Akşener ve Yavaş'a coşkulu karşılama
Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda hazırlanan miting alanına saatler öncesinde giriş yapmaya başlayan yurttaşlar, alanı doldurdu. Vatandaşlar, Akşener ve Yavaş’ı sloganlar eşliğinde bekledi.

"O pankartı indirten olmadı"
Mitingde konuşan Akşener, AKP'nin İstanbul mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açılan cinsiyetçi pankarta dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bütün şakalar bizim üzerimizden, hakaretler bizim üzerimizden... Bakın bu uzun uzun, ince ince bir yoldan buralara gelindi. Bir kadına kim kötü davranırsa onun üzerine kaldı.

Önce Samsun İl Başkan Yardımcısı çıktı dedi ki, 'Başı açık bir kadın perdesiz eve benzer, ya kiralıktır ya satılık' ve hiçbir şey olmadı. Sonra Rize Belediye Başkanı, çözüm sürecinde, 'Ne gerek var çözüm sürecine? Alalım bir Kürt kadınını ikinci bir eş olarak bu işi çözelim' dedi ve ona da bir şey olmadı. Bütün şakalar bizim üzerimizden, hakaretler bizim üzerimizden.

"Ulan saygısızlar sizi doğuran kim?"

Ama bilmedikleri bir şey var o mutfakta karılar değil, arılar çalışıyor. Biz çalışıyoruz biz. Ulan saygısızlar sizi doğuran kim? Saygısız ahlaksız herifler. O pankartı indirten olmadı orada." 

"Beraber süpüreceğiz beraber, at bir tanesini bana"

Bu arada kadınlar, bir anda yanlarında getirdikleri süpürgeleri havaya kaldırarak konuşması sırasında Akşener'i alkışladı. Akşener de kadınlara dönerek, "Beraber süpüreceğiz beraber, at bir tanesini bana. İşte bu süpürgeyle nasıl süpüreceğiz görün bakın. Özellikle kadınlara sesleniyorum. Bu süpürgelerle, bak sapını söylemiyorum ha, sapıyla başka bir şey... Ama ucuyla hayırlısıyla süpüreceğiz inşallah" dedi.