Akşener'den olay sözler: ''Türkiye sömürge valisi aklıyla yönetilmez''

Akşener'den olay sözler: ''Türkiye sömürge valisi aklıyla yönetilmez''
Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "bir an önce sandığı getirin, yetkiyi alıp memleketi düzlüğe çıkartalım" derken "Türkiye sömürge valisi aklıyla yönetilmez" ifadesini kullandı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, ”Artık yeter, Türkiye sömürge valisi aklıyla yönetilemez. Türk milleti kimsenin ırgatı değildir” dedi.

Akşener, dün Devlet Bahçeli'nin "Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır" diyerek hedef aldığı Yavaş'a destek çıktı.

 Yavaş'a destek olan Akşener, "Yok öyle yağma Sayın Bahçeli. Mansur Yavaş'ın arkasında biz varız; Ankaralılar var. Milletin nefesi esas sizin ensenizde. O sandık elbet milletimizin önüne gelecek. O gün geldiğinde nefesi de iradeyi de göreceksiniz." dedi.

 Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, ”Para tıpkı bayrak gibidir, tıpkı milli marş gibi bir ülkenin gücünü, itibarını, bağımsızlığını simgeler” dedi.

Akşener’in konuşmasından satır başları şu şekilde oldu:

 -Bugün paramızın değerini düşürerek gönderdeki bayrağa el uzattınız, milli marşımızı susturmaya kalktınız, gücümüzü zafiyete uğrattınız, itibarımızı lekelediniz, bağımsızlığımızı tehlikeye atıyorsunuz.

-Artık yeter, Türkiye sömürge valisiyle yönetilemez. Bu akılla yönetilemez, Türkiye bu cahillikle hak ettiği yere yükselemez.

-Bu millet bu iş bilmezliğe daha fazla mahkum edilemez.

-Türk milleti kimsenin ırgatı değildir, haddinizi, hududunuzu bilin artık.

-İktidardakilerin başımıza bela ettiği bu ucube sistemin zararını tüm gerçekliğiyle yaşıyoruz ama bu zararın sorumluları yaşadıklarımızı görmüyor, gerçeklerimizi duymuyor.

-Çünkü Saray’ın oluşturduğu paralel bir evrene hapsoldular. O paralel evrenin sefasına daldılar, milletten koptular. Kasım ayında Plan Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmeleri vardı.