Ankara'da Tansu Çiller istifası! Genel başkan istifa etti

Ankara'da Tansu Çiller istifası! Genel başkan istifa etti
Güncelleme:

Eski başbakan Tansu Çiller’in siyasete döneceği parti olduğu iddia edilen Aydınlık Demokrasi Partisi'nin Genel Başkan Salih Önel istifasını açıkladı.

Siyaset sahnesine yeniden döneceği iddia edilen eski başbakan Tansu Çiller’in olağanüstü kurultayla başına geçeceği öne sürülen Aydınlık Demokrasi Partisi’nde (ADP) Genel Başkan Salih Önel istifa ettiğini duyurdu.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’e konuşan Önel, son günlerde partinin yönetim kurullarında kendisine karşı anlam veremediği bir muhalefetin ve tepkinin oluştuğunu savunurken, Çiller’e yakınlığı ile bilinen DYP Isparta eski Milletvekili Ömer Bilgin’in teşkilatların ‘kendileri ile hareket etmeleri’ için çalışmalar yaptığını söyledi.

Önel, yaklaşık iki ay önce Çiller’e bir ziyarette bulunduğunu ve arzu etmesi halinde partinin başına geçebileceğini söylediğini de aktardı.

Haberde ayrıca DYP’li eski isimlere dayandırılarak, Ağustos 2021’de Salih Önel tarafından kurulan ADP’nin olağanüstü kurultayla başına geçerek genel başkan olmayı hedefleyen Çiller’in Yeniden Refah Partisi ile de ittifak kurmayı düşündüğü aktarıldı.

 

YeniÇağ