Anket sonuçlarına inanmayan AK Parti'nin ''inandığı'' anket ortaya çıktı

Anket sonuçlarına inanmayan AK Parti'nin ''inandığı'' anket ortaya çıktı
Güncelleme:

Son dönemde neredeyse tüm seçim anketlerinde ciddi oy kaybı yaşadığı görülen AK Parti ve MHP anket sonuçlarını neye göre eleştirdiği ortaya çıktı. İşte AK Parti'nin "inandığı" anket sonucu...

İktidarın oylarının düştüğünü gösteren anketleri 'gerçekçi bulmayan' AK Partili yetkili, kendilerine gelen araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Oy oranlarının yüzde 35-36'nın altına düşmediğini, MHP'nin de en az 40 milletvekili çıkarabileceğini ileri sürdü.

Her hafta bir başka araştırma şirketi tarafından yayınlanan anketler, başta ekonomideki kriz nedeniyle AK Parti ve MHP'de ciddi oy kaybına işaret ederken, iktidara göre bunlar 'gerçeği yansıtmıyor.'

Gazete Duvar'da yer alan habere göre  AK Partili bir yetkili, kendilerine gelen anketlerde partilerinin oyunun 35-36’nın altına düşmediğini söylerken MHP’nin de en az 40 milletvekili çıkaracak oy alacağı görüşünü paylaşıyor.

 İktidar yetkililerine göreyse CHP oylarında kıpırdama yok. İYİ Parti'de muazzam bir düşüş olduğu ileri sürülürken partinin Başkanlık Divanı’ndaki kapsamlı değişikliğin de 'bu durumun yarattığı panik'ten kaynaklandığı değerlendirmesi yapılıyor.

DEVA Partisi için yüzde 1, Gelecek Partisi için ise bunun yarısı kadar oy alacağı yorumları yapılırken, “Meclis seçimlerinde biraz oy kaybetsek de çoğunluk yine Cumhur İttifakı'nda olur, Cumhurbaşkanlığı seçimini de Erdoğan mutlaka kazanır” deniliyor.

DİĞER ARAŞTIRMALAR NE DİYOR?

MAK Araştırma Koordinatörü Mehmet Ali Kulat, Yöneylem Araştırma Koordinatörü Derya Kömürcü ve AKSOY Araştırma Şirketi'nin kurucusu Ertan Aksoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlıu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın oy potansiyelleri analiz edildiğinde, iki adayın yarıştığı bir senaryoda üç ismin de Erdoğan'ı geride bıraktığını söylemişti.

ORC Araştırma'nın İstanbul'da üç bölgede yaptığı araştırmada, 2018 seçim sonuçlarıyla kıyaslandığında AK Parti'nin megakentte yüzde 9,6 oranında kayıp yaşadığı; CHP'nin yüzde 1,4 ve İYİ Parti'nin yüzde 9,5 oranında oyunu artırdığı görülmüştü.

 

(Kaynak)