Avcılar Belediyesi’nden Personele Etik Eğitimi

Avcılar Belediyesi’nden Personele Etik Eğitimi

Avcılar Belediyesi personeline “Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri” eğitimi verildi.

Kamuda etik kültürünü geliştirmek amacıyla 2008 yılından beri 25-31 Mayıs tarihleri arasında yapılmakta olan “Etik Haftası” kapsamında Avcılar Belediyesi personeline “Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri” eğitimi verildi.

Avcılar Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim seminerinde Başbakanlık Etik Eğitmeni Ahmet Uçar tarafından sunum yapıldı. Verilen eğitim seminerinde 5176 sayılı Kamu görevlileri etik kurulu kurulması hakkında kanun, bu kanunun gereğince yayımlanan yönetmelik hükümleri, hakkında bilgiler verilirken, doğruluk, imtiyazsız kamu hizmetleri, hesap verme sorumluluğu, çıkar çatışmalarından kaçınmak, nezaket ve saygı, saygınlık ve güven, halka hizmet bilinci vb. etik davranış ilkeleri konuları ele alındı.

 

Hayatın her aşamasında etik kuralların geçerli olduğu ve uyulması gereken kuralların bulunduğunu belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “ Demokratik kalıtımcı ve sosyal bir belediyecilik anlayışını esas alan, bütün birimleri ve personeliyle birlikte etik kurallar çerçevesinde hareket eden hizmet odaklı anlayışımızı sürdürüyoruz. Halkımızın beklentilerine yanıt verme noktasında olan belediyemizin bu anlayışını her boyutta sürdürülmesinden yanayız. Bütün çalışmalarımız buna dönüktür. Belediyemizde çalışan kamu görevlileri olarak içinde bulunduğumuz görevin sorumluluğunu layıkıyla yerine getirmeye gayret göstermeliyiz” dedi.

 

Belediye olarak hizmet kalitesini daha yüksek seviyelere çekmek için başarılı ve etik kültürüne dayalı özverili çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, toplumun her kesimine eşit mesafede, hizmet odaklı anlayışla hizmet edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Başkan Dr. Toprak, “Belediye olarak, personelimizle etik kurallar çerçevesinde hareket etmekte, toplumun her kesimine eşit mesafede, hizmet odaklı anlayışla hizmet etmekteyiz. Avcılarlılara hizmet ederken güler yüzlü ve saygılı bir davranış içerisinde olmalıyız. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde hizmet kalitemizi daha yüksek seviyeye çıkarmalıyız. Tüm mesai arkadaşlarımın “Etik Haftasını” kutluyor, başarılı ve etik kültürüne dayalı özverili çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.