Babacan'dan bomba açıklamalar

Babacan'dan bomba açıklamalar

Fehmi Koru, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan hakkında Ankara'da dolaşan son kulisleri köşesinde yazdı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yakın çevresine "Uzatmaları oynuyorum; Keşke son hükümette görev almasaydım" dediği iddia edildi.

Taha Kıvanç takma adıyla Habertürk'te kulis haberler aktaran Fehmi Koru, üç dönem kuralına takılan Babacan'ı yazdı. Koru, bugünkü yazısında seçim sonrası devam edip etmeyeceği merak konusu olan ekonominin patronu Babacan'ı kaleme aldı.

Davutoğlu'nun Babacan'ı dışarıdan bakan yapabileceği izlenimi verdiğini belirten yazar, Babacan'ın ise aksine görevi bırakmak için gün saydığı iddiasını köşesinde paylaştı.

Başbakan Yardımcısı Babacan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Kişiler gelip geçicidir. Ama kurumlar ve kurallar iyi yerleştirilirse, o ülkeler zaten ileri ekonomi haline de gelir" demişti.

'UZATMALARI OYNUYORUM'

"Babacan’ın yerine ekonomiden sorumlu bakanlığı üstlenmek üzere listelerde iki kişi var" diyen Koru, şaşırtıcı kulis yazısına böyle devam ediyor:

Biri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakını... Diğeri de Başbakan Davutoğlu’nun tercihi... Babacan da görevini bir an önce bırakmak istiyor zaten... Yakınlarına “Uzatmaları oynuyorum; keşke son hükümette görev almasaydım” dediği de işitiliyor.

“Uzatmaları oynuyor” benzetmesine hak verdi dostum. Parti üzerinde etkili isimlerin onun bir an önce ayrılmasını istediklerini, bunu sağlamak için rencide olacağını bildikleri çıkışlar yapıp yakınlarına da yaptırdıklarını söyledi.

Tayyip Erdoğan daha başbakan iken, bir televizyon programında, “3 dönem kuralı” nın mutlaka uygulanacağını savunmuş... Stüdyoda bulunan dostum da, reklam arasında,“İyi ama” demiş Tayyip Bey’e, “Hükümette bulunması işinizi kolaylaştıran bir-iki isim var; onların yokluğu sorun olmayacak mı?” Soruya “Hayır, sorun olmaz” cevabını vermiş Başbakan Erdoğan ve eklemiş: “Onların yerini alacak gençler var; merak etmeyin yoklukları fark edilmez bile...”