Bahçeli'den beklenen açıklama

Bahçeli'den beklenen açıklama

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Ankara kulislerinde çok tartışılan "hükümete hukuki destek" sözlerine açıklık getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte açıklamalarından satır başları:

"Terörle mücadele amansız şekilde sürmektedir. Bir o şekilde şehitlerimiz bizleri acıya boğmaktadır. Devlet yana yatarken, terörizm kangreni hızla yayılmaktadır. Biz her seferinde şehit haberi almaktan bunaldık. Gün geçmiyor ki acı bir haberle kahrolmayalım Şahadetler son bulsun istiyoruz, artıyor. Türk milleti adeta ölümle imtihan ediliyor, can pazarında kıvranıyor.

'AÇTIKLARI ÇUKURLARA GÖMÜLECEKLER'

Terörizm ne kadar zalim, ahlaksızsa, bu aziz millet o kadar güçlü, sabırlı, soyludur. Allah'ın izniyle kanlı örgüt döktüğü kanda boğulacaktır. Terör destekçileri, terörizmin kuryeleri açtıkları nifak çukurlarına gömüleceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti bunu başaracak güç, azim ve inançtadır. Devlet, milletiyle bir ve bütündür. Heyecan ve hedefler aynı geleceğe sabitlenmiştir.

'POST MÜCADELESİNE KAPILMAYALIM'

Bu vatan 3-5 soysuzun eline düşmeyecak kadar onurludur. Türkiye rüştünü ispatlamış bir devlettir. Bağımsızlığın bedelini asırlar içinde defalarca ödemiştir. Bunun aksin iddia eden kokuşmuşlar takatları yeterse bu milletle boy ölçüşecektir. Mukaddesatımıza yan gözle bakan hayrını göremez, yok öyle karamsarlığa tamah etmek, kötümserliğe geçit vermek. Destekse istenen şartsızdır, katkıysa aracısızdır.

Yeter ki terör illetinden kurtulalım, terörizm kuşatmasını birlikte yaralım. Bir vatan, bir millet kaybetmeden derlenip, toparlanalım. Kahramanlar Nusaybin başta olmak üzere ülkemin değişik yerlerinde mücadele verirken, Ankara'da post mücadelesine kapılmayalım. Titreyelim, kendimize gelelim, ihanete mızrak gibi, kurşun gibi saplanalım. Türk milleti kendi hayat alanını çizip korurken vesveseci anlayışa takılmadı. Teslimiyetçi lobilere aldırış etmedi.

'NE YENİ BİR SİSTEME, NE YENİ BİR REJİME GEREK VARDIR'

Oluyor, başaramayacağız diyenlere kulak asmadı, kaale almadı. Mustafa Kemal'in Meclis kürsüsünden yaptığı konuşma yaşananların özünü anlatmıştır. 29 Ekim 1923 kuruluş yılı, hiçbir şart karşısında darbelenemez, yıkılamaz. Buna da hiçbir faninin ömrü yetmez. Her Türk vatandaşı bu gerçekleri tasdik edecektir. Ne yeni bir sisteme, ne yeni bir rejime gerek yoktur. Sonu macera olan arayışlara gerek yoktur. Devletin yeniden tanım ve tarif konusunda millet tamam diyorsa o zaman gündeme alınmalıdır. Her söz zaman kaybı, her teşebbüs yeni bir çatışma kaynağı olacaktır. Biz ne başaracaksak, mevcut sistem içinde düşünmeliyiz.

Çok başlılıktan şikayet edenler, bugün kaç başın olduğunu samimiyetle itiraf etmelidir. Sistemi inşa eden insandır. Her sistemin dayandığı sosyal, siyasal, hukuksal, tarihsel bir arka planı vardır. Türkiye Cumhuriyeti yükseldiği dinamiklerinden ayrılmadan başkanlık nasıl kurulacaktır? Başkanlık ihtiyaçtır diyenler, başka ihtiyaç ve taleplerle millet huzuruna çıkarsa nasıl mani olacağız. Sosyal ve siyasal dümenin ne tarafa döneceği az çok bellidir. Başkanlık sisteminin doğal bir yansıma olduğu tezi afakidir. Milletimizin beklentisi refah ve reformdur. İş, aş ve yoksulluğun kökten çözümüdür.

Bu milli özlemlerin başkanlık sistemiyle anında gerçekleşeceği akla sığmayacaktır. Takdir edeceğiniz üzerine bu bir patinaj halidir ve geleceğimiz için oldukça mahsurludur. Güçler ayırımını tek elde toplamak milletimizi buhrandan buhrana sürükleyecektir. Pusuda bekleyen Türkiye düşmanları zemin kollamaktadır. Bölücüler ülkeler arasında mekik dokumaktadır. Biz Türk milletinin her kararına saygı duyarız fakat düşünce ve çekincelerimizi açıkça paylaşırız. Sağa sola meyletmeden söylemeliyim ki bugünlere kolay gelmedik. Miras yedi gibi kazanımları elden çıkaramayız. Başbakan Davutoğlu'nun zarari nedenlerden dolayı başbakanlık ve genel başkanlığı bırakma kararını sistem tartışmalarından bağımsız düşünmek imkansızdır. Birbirimize karşı iyi kötü sözlerimiz, siyasetin doğası gereği olmuştur. Davutoğlu'na kendisine başarı ve mutluluklar diliyorum. Sayın Davutoğlu ve partisinin sorunları ilgi ve merak sahamıza girmemektedir. Partide her belirsizlik, çatlak ülkemizi etkilemektedir ve değerlendirmeye muhtaçtır. 

MHP'deki olağanüstü kurultay süreci belirleyici olacakmış. Bu sefil ve yalancılar korucu algı ve aldatma düzeneklerini el yapıcı patlayıcılar gibi partimizin etrafında toplamaya çalışmışlardır. Biz Allah'tan başkasına kulluk etmemiş etmeyecektir. MHP, gazete köşelerinden, internet sitelerinden üretilmiş edepsiz dedikodularla yönetilemez. Sabahları kamera karşısına geçenlerin, sütlerini içmeyenlerin yorumları yok hükmündedir. Hezayanlarıyla gidip kunda oynasınlar. MHP'ye çelme takmak istiyorlar. Hevesleri kursaklarında kalacak. MHP sırtını ona buna değil büyük Türk milletine dayamıştır.

Bizim için siyaset egolarımızı tatmin amacı değildir. Türkiye için zora talip olmak şan ve şerefimizin bize yüklediği milli değerdir.  AK Parti'de sular durulmazsa anayasa çekişmeleri Türkiye'yi dibe çeker. TBMM'deki bölücüler ayrı parlamentodan yüzsüzce bahsetmektedir. Biz parti olarak AK Parti'deki gelişmeleri takip edeceğiz. 

HUKUKİ DESTEK SÖZLERİNE AÇIKLAMA

Eğer gerek duyulursa Türkiye'de düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek ve MHP her türlü sorumluluğu almaya hazır olacaktır. Bu destek bir hükümet mantığı içinde ele alınmalıdır. MHP ön şart olarak terörle mücadelenin eksiksiz ve kesintisiz sürdürülmesinden yanadır. MHP, Türkiye'nin tarafında, Türk vatanının hizasındadır. AK Parti'nin olağanüstü kurultayı sonrasında terörle mücadele zaafa uğraras TBMM'de her türlü desteği vermekten çekinmeyiz. Terörün kökü kazınana kadar üzerimize ne düşüyorsa sabırla yapmaya açığız. Bu aşamada anayasal çalışmalar kendi mecrasında akacaktır. 

Milli muhalefet yeri geldiğinde ateşe atılan bir adanmışlık ve anlayışta olmalıdır. Biz böyleyiz, buna varız. Biz karanlıkta göz kırpmıyoruz.

2287871.jpg

2288192.jpg