Bakan Çavuşoğlu, Cezayir Cumhurbaşkanı ile görüştü

Bakan Çavuşoğlu, Cezayir Cumhurbaşkanı ile görüştü
Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Cezayir’de Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, “Kardeş Cezayir’in Cumhurbaşkanına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ilettik, ilişkilerimizi geliştirme irademizi vurguladık” dedi.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun tarafından kabul edilen Bakan Çavuşoğlu, daha sonra düzenlenen basın toplantısına katıldı. Konuşmasına Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'a teşekkür ederek başlayan Bakan Çavuşoğlu, "Kendilerine kardeşi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve en iyi dileklerini getirdim. Bu vesileyle çok başarılı geçen Arap ligi zirvesi için tebriklerimizi ilettik. Ayrıca Filistinliler arası diyaloğa yaptıkları katkıdan dolayı hem tebrik ettik hem de teşekkürlerimizi ilettik. Filistin konusunda, Cezayir ile aynı çizgideyiz. Sayın Cumhurbaşkanlarımızın liderliğinde Türkiye-Cezayir ilişkilerini her alanda geliştirmek üzere kardeşim Ramtane ve diğer arkadaşlarımız ile birlikte yoğun çaba sarf ediyoruz. Bugün sayın Cumhurbaşkanı Tebbun'a dün gerçekleştirmiş olduğumuz 1'inci Ortak Planlama Grubunda ele aldığımız konular konusunda bilgi arz ettik. Yine bundan sonra atacağımız adımlar ve yapacağımız çalışmalar konusunda da bilgi verdik. Kendileri de sayın Cumhurbaşkanımıza Cezayir'e ziyaret gerçekleştirmesi için davet ilettiler. İnşallah hep birlikte ilişkilerimizi çok daha iyi noktaya getireceğiz. Bölgesel, başta Libya olmak üzere konularda da sayın Cumhurbaşkanı Tebbun'un görüş, değerlendirme ve talimatlarını almaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Bu anlamda Cezayir'in bölgesel barış ve istikrar için oynadığı rolü takdirle karşılıyoruz ve tüm bu alanlarda iş birliğimizi daha da güçlendirme konusunda kararlıyız" ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU, CEZAYİR’DE TÜRK İŞ İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Cezayir’de Türk iş insanlarıyla da bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu, “Cezayir’deki iş insanlarımızla bir araya geldik. Cezayir’le ekonomik bağlarımızın geliştirilmesinde iş insanlarımız en önemli katkıyı sağlıyor. İş insanlarımızın girişimciliği, işçimizin becerisi bizi dünya markası haline getiriyor. Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.