Bakan Gül'den Whatsapp için yeni açıklama

Bakan Gül'den Whatsapp için yeni açıklama
Güncelleme:

Adalet Bakanı Gül, WhatsApp'ın zorunlu güncellemesiyle ilgili, "Farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesi çifte standarttır" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, mesajlaşma programı WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesinde yaptığı değişiklikle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, "Farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesi çifte standarttır." ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Vicdanını satmış, aklını kiraya vermiş militanların hukuka ve adalete verdiği tahribatı hala giderebilmiş değiliz. Bugün bu ülkenin hakimine, savcısına, valisine, kaymakamına ‘militan’ diyen birisi militan görmek istiyorsa o döneme baksın, bu yaşadığımız dönemdeki militanlara baksın. Mahremiyet ifşasını, kaset tezgahlarını yaşam tarzı haline getirenlere baksın" diye konuştu.

Bakan Gül, WhatsApp'ın zorunlu güncellemesi ile ilgili  de ''Farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesi çifte standarttır" ifadelerini kullandı. 
 
Gizlilik sözleşmesini değiştiren Whatsapp milyonlarca kullanıcısını rakiplerine kaptırdı. Ocak ayının ilk üç haftasında Telegram 25 milyon yeni kullanıcı kazanırken, Signal dünya çapında 7,5 milyon kullanıcı elde etti.

 NE OLMUŞTU?

Gizlilik politikası ve hizmet şartlarında değişikliğe gideceğini açıklamasının ardından büyüyen tepki nedeniyle WhatsApp, 8 Şubat'ta yürürlüğe sokmayı planlandığı uygulamayı, 15 Mayıs'a ertelemek ve kullanıcılara yaptıkları değişiklikleri açıklamak için bir hasar sınırlama kampanyası yürütmek zorunda kalmıştı.

Şirket, kullanıcıların "WhatsApp Gizlilik Politikası" aramasıyla ilk sırada görünsün diye Google'a ödeme yaparak, "Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları güncellemesinin arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini açıklığa kavuşturmak istiyoruz." mesajını yayınlatmıştı.

 
 

Seçiniz...