Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar

Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ta yapılan alçak terör saldırısıyla ilgili "Saldırıyı PKK terör örgütünün yaptığı anlaşılıyor." diyen Kurtulmuş, "Asla teröre alışmayacağız. Arkalarında kimler varsa ortaya çıkaracağız." diye konuştu. Kurtulmuş, düşen F-16 savaş uçağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Örgütlerin amacı korku, panik ve yılgınlık oluşturmaktır. Bu anlamda da halkı bu atmosfer içerisinde çaresiz, hareketsiz bırakmaktır. Öncelikle biz bu milli, ortak duruşumuzu sergilemeyi sürdürdüğümüz sürece herkes bilsin ki asla biz bu yılgınlık, korku siyasetine teslim olmayacağız. Millet olarak terör örgütlerinin istemiş olduğu bu istikamette oluşturacakları psikolojinin içerisine hapsolmayacağız. Ayrıca, asla teröre alışmayacağız. Hesap soracağız.

- Asla teröre alışmayacağız. Arkalarında kimler varsa ortaya çıkaracağız. 

- Saldırıyı PKK terör örgütünün yaptığı anlaşılıyor.

- Bu saldırıdan sonra kim dost, kim düşman görmek isteriz.

"KİM DOST KİM DÜŞMAN GÖRMEK İSTERİZ"

- Terör saldırılarının ardından kim dost kim düşman görmek isteriz. Dostlarımızı da birkaç kınama cümlesiyle değil, insanlık cephesinde ortak paydaşta görmek isteriz dedik. Terör saldırısından sonra çeşitli ülkelerden gelen destek mesajlarını olumlu buluyoruz. Ayrıca birçok ülkeden de bakan düzeyinde taziye açıklamarı gelmiş oldu.

- AP içinde bile bir miktar eleştirel yaklaşımla görüşler ifade edildi. Ortaya konlan bu destekleri olumlu bulduğumuzu ama yeterli olmadığını belirtiyoruz. Samimiyetle teröre karşı Türkiye ile ortak bir paydaşlığı sürdürmeleri gerekir.

- AB'den çok sayıda ülkeden açıklamalar yapıldı doğru ama şu anda bile hala Avrupa'da PKK'nın birçok ülkede faaliyette bulunduğu herkesin malumudur. PKK'ya karşı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına baskılara kadar her eylemi yapmaktadırlar.

- Bundan sonra müttefiklerimiz teröre karşı sadece söz olarak değil, uygulamada da Türkiye'nin yanında olduklarını göstermeleri lazım.

- Terör örgütlerinin kullandığı malzemeler birileri tarafından bunların eline veriliyor.  Herhalde terör örgütleri silahları Çarşamba pazarından almıyor

DÜŞEN F-16 SAVAŞ UÇAĞI

- Uçağımız düşmeden evvel pilotumuz kendisini atmış ve kendisini kurtarmıştır. Uçakuçuşunu bir eğitim uçuşu olarak sürdürmekteydi ve üzerinde bir mühimmat yoktu. Eğitimi gerçekleştireceği sırada düşüş gerçekleşti. Kuvvetle muhtemel teknik arıza sebebiyle gerçekleşmiştir. Fakat araştırmalar yapılacak. Kaza ile ilgili tüm detaylar ilgilenecek ve sonuç ortaya konulacaktır. Pilotumuza ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum.