BBP lideri Destici asgari ücret zammı için rakam verdi

Güncelleme:

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücret zammıyla ilgili olarak, ''Ben bu artışın genel itibariyle yüzde 40 ile 50 arasında olmasının doğru olacağını ve böyle olacağını da tahmin ediyorum'' dedi. Yüzde 40 zam gelmesi durumunda asgari ücret 7.700 TL'ye çıkacak.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Alperen Ocakları tarafından Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’nde oluşturulan aşevi ve sosyal tesisin açılışına katıldı. Açılış öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Destici, asgari ücret artışına değinerek şunları söyledi:

“Kasım ayı enflasyonu belli olduktan sonra tabi aralık ayı enflasyonu da görüldükten sonra tahmin ediyorum ki, son 6 aylık enflasyon rakamının üzerine yüzde 15-20 de refah payı koyularak asgari ücret açıklanacaktır. Ben bu artışın genel itibariyle yüzde 40 ile 50 arasında olmasının doğru olacağını ve böyle olacağını da tahmin ediyorum” dedi.

BBP lideri Destici asgari ücret zammı için rakam verdi - Resim : 1

YÜZDE 40 ZAM GELİRSE 7.700 TL'YE YÜKSELECEK

Eğer asgari ücrette yüzde 40'lık bir artış olursa 7.700 TL'ye, yüzde 45'lik artış olursa 7.975 TL, yüzde 50'lik bir artış olursa 8.250 TL'ye yükselecek 

BAKAN BİLGİN: HAYALİ DEĞİL GERÇEKÇİ BİR RAKAM ÜZERİNDE DURMAK LAZIM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna şu yanıtı vermişti: "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım."


DHA

Etiketler Mustafa Destici