Chp Genel Başkan Yardımcıları Torun Ve Bingöl Niğde'de

Chp Genel Başkan Yardımcıları Torun Ve Bingöl Niğde'de

Torun: - "Terörü lanetleyerek altından kalkamazsınız. Hükümetsiniz, sorunu çözmek zorundasınız, halka söz verdiniz. Sanki 14 yıldır iktidarda değillermiş gibi sanki başka parti yönetiyormuş gibi sadece taziye dileyerek kınayarak geçiştiriyorlar"- Bingöl:

NİĞDE (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Terörü lanetleyerek altından kalkamazsınız. Hükümetsiniz, sorunu çözmek zorundasınız, halka söz verdiniz. Sanki 14 yıldır iktidarda değillermiş gibi sanki başka parti yönetiyormuş gibi sadece taziye dileyerek kınayarak geçiştiriyorlar." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ile Tekin Bingöl, Niğde'de partililerle bir araya geldi.

Torun, Niğde İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısında, Türkiye'nin zor günler geçirdiğini, cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar sıkıntılı bir süreç yaşanmadığını bildirdi.

Türkiye'de yönetim boşluğunun olduğunu ileri süren Torun, şöyle devam etti:

"7 Haziran'da Türk halkı bir irade kullandı. O irade milli bir irade değildi, şimdi 1 Kasım'da tek başına iktidara geldi milli irade oldu. 17 Haziran iradesine saygı göstermediniz, o milli irade değil miydi? 1 Kasım'da geçen süreçte Türk halkına ne dediniz? 'terör, tek başına iktidar olamadığımız için geldi' dediniz. 'İstikrar' dediniz her konuda ve CHP'nin 7 Haziran'da ortaya koyduğu bütün projelerini aldınız revize ettiniz. 1 Kasım'da Türk halkının yetkisini aldınız, saygı duyuyoruz. Ama şunu unutmayalım bu vatandaşın karşısına sorunları çözmek için çıktınız. O zaman verdiğiniz sözü tutun, görevinizi yerine getirin. Terörü lanetleyerek altından kalkamazsınız. Hükümetsiniz, sorunu çözmek zorundasınız, halka söz verdiniz. Sanki 14 yıldır iktidarda değillermiş gibi sanki başka parti yönetiyormuş gibi sadece taziye dileyerek kınayarak geçiştiriyorlar."

- Taşeron işçilerin kadroya alınması

Torun, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili açıklamanın "kandırmaca" olduğunu, projenin asıl sahibinin CHP olduğunu öne sürdü.

Asgari ücretle ilgili düzenlemeyi de kendilerinin gündeme getirdiğini savunan Torun, "AKP asgari ücretin kaç lira olduğunu bilmezdi. Taşeronla ilgili tek bir gün konuştu mu? Biz muhalefet olarak halkımızın sorunlarının çözümü adına teşhisleri de yaptık, çözüm önerileri de ortaya koyduk. Şuanda hükümet bununla ilgili yasayı düzenliyor ama bunun arkasında da Cumhuriyet Halk Partisi emeği, hakkı vardır." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de yoğun çalışma içerisinde olduklarını ve il il planlama çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Barış ortamı ve kardeşlik duygularının AK Parti iktidarıyla yok edildiğini iddia eden Bingöl, hemen her gün gelen şehit haberlerinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Bingöl, terör olaylarının sorumlusunun da AK Parti olduğu ileri sürdü.

- Rıza Sarraf'ın gözaltına alınması

Bir gazetecinin CHP'nin Rıza Sarraf'ın davasını takip etmek üzere bir temsilci veya hukuk komisyonu gönderip göndermeyeceği yönündeki sorusu üzerine Bingöl, şöyle konuştu:

"Amerika'da yakalanan Reza Zarrap'ı gidip orada izlemeye gerek yok. 17-25 aralık süreci yaşandı. O dönemdeki bütün yolsuzlukların içinde baş aktörlerden birisiydi. Biz bunları çok iyi biliyorduk. Biz izliyoruz, bakıyoruz ülkemize herhangi bir sıkıntı yaratacak açıklama yapmayız. Bunun uluslararası boyutu var. O yolsuzluğun içine bulaşmış dahi olsa Türkiye'yi sıkıntının içine soksa dahi bizim önceliğimiz Türkiye. Türkiye'ye zarar verecek hiçbir davranışın içine girmeyiz, ama izleyeceğiz, çünkü tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var."