CHP Milletvekili Eren Erdem'den tepkilere cevap !

CHP Milletvekili Eren Erdem'den tepkilere cevap !

CHP'li Eren Erdem: "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve havuz medyasına dava açacağım"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, kendisine yönelik "vatan haini" iftirası attıkları gerekçesiyle Cumhurbaşkanı, Başbakan, AK Parti'nin 60'a yakın milletvekili ve "havuz medyası'ndaki haberlerle ilgili yarın dava açacağını söyledi. Erdem, Selam Tevhid iddianamesini kapatan Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'a giderek, davasının yeniden açılmasını da isteyeceğini kaydetti.

Eren Erdem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Rus televizyonuna "Türkiye'nin IŞİD'e sarin gazı sattığı'nı söylediği sözleri yalanlayan videoyu izleterek, düşüncelerini paylaştı.

Selam Tevhid iddianamesine ilişkin değerlendirmeler de yapan CHP'li Erdem, "Eğer ben İran ajanıysam o iddianameye göre Hakan Fidan da İran ajanıdır. Hatta o iddianamenin bir ucu da dönemin başbakanına dayanmaktadır. Taner Yıldız'a dayanmakta, Beşir Atalay'a dayanmaktadır." dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Eren Erdem, hukuk ve yargının olmadığına işaret ederek, "Şimdi bu videoyu alacağım savcıya gideceğim. Savcıya "ben bu videoda Türkiye IŞİD'e sarin gazı satıyor" demiş miyim dememiş miyim. O zaman cumhurbaşkanı hakkında dava açıyorum. Başbakan hakkında dava açıyorum. Havuz medyası benim anama avradıma küfür ediyor. Savcı ağırlaştırılmış eleştiri diyor." tepkisini gösterdi.

CHP Milletvekili Erdem, yarın Cumhuriyet savcılığına giderek; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ömer Çelik, Bekir Bozdağ, AK Parti'nin 60'a yakın milletvekili, bütün havuz gazetelerinin yaptığı haberler, video ve çözümü ile beraber gideceğini ve "iftira atmaktan" dolayı dava açacağını söyledi. Erdem, "Açacağım bakalım bu davalar ne olacak, göreceğiz, takip edeceğiz." diye konuştu.

"YEDİ SÜLALELERİ VAR, SELAM TEVHİD İDDİANAMESİNDE"

Aynı şekilde Selam Tevhid iddianamesini kapatan Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'a gideceğini dile getiren Eren Erdem, "Hani günlerdir yazdıkları Selam Tevhid iddinamesini kapatan savcı. Selam Tevhid davasının tekrardan açılmasını talep edeceğim. Açsınlar bakalım. Bu gazeteler değil miydi 7 bin kişiyi dinlemişler diye Selam Tevhid'e kumpas diyenler. Bunlar değil miydi Selam Tevhid diye örgüt uydurmuş diye Cumhurbaşkanını kürsüye çıkartıp konuşturanlar. Cumhurbaşkanı söylemedi mi kürsüde bunları. Bütün tapeler montaj, Eren Erdem'inki doğru, zaten bunlar böyle yapıyor işleri." açıklamasında bulundu.

"Eğer ben İran ajanıysam o iddianameye göre Hakan Fidan da İran ajanıdır" diyen CHP'li Erdem, şöyle devam etti: "Hatta o iddianamenin bir ucu da dönemin başbakanına dayanmaktadır. Taner Yıldız'a dayanmakta, Beşir Atalay'a dayanmaktadır. Ben eğer İran ajanıysam bunlar o iddianamede takipsizlik almamış isimler, bunları da söylesinler, bunları da yazsın havuz medyası. Selam Tevhid'in içinde bir tane takipsiz almış beni çıkartıp onu manşet atan havuz medyası, almamış olanları da yazsın. Görelim, hodri meydan! Yazmıyorlar mı, 4 gün seyredeceğim. Beşinci günün sonunda çıkacağın Selam Tevhid iddianamesinin içindeki bütün tapeleri Twitter'den paylaşacağım o zaman."

Erdem "İftira kampanyaları ile nereye varacaksınız? Yanınızda gezdirdiğiniz adamların tamamı Selam Tevhit davası içerisinde. Adama sorarlar senin ev sahibin Faruk Koca, İran Devrim Muhafızları lideri Naser Gaffari ile ne görüşüyordu; telefonlarda fiziki takiplerde. Benim bir tane İranlı ile telefon konuşmam yok o iddianamede. Yedi sülaleleri var o iddianamenin içerisinde, açsınlar okusunlar." diye konuştu.

Bu kumpasların benzerlerini geçmişte de gördüklerine işaret eden Erdem, "Benim söyleyeceğim son söz budur. Hiç kimse kalkıp da bizim vatanseverliğimizi tartışmaya falan açmaya çalışmasın." dedi.