CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na bir aday daha

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na bir aday daha
Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in ardından CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de İstanbul Büyükşehir Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir için adaylığını açıkladı. Hamzaçebi, partisinin aday göstermesi halinde seçimi yüzde 50'yi aşan bir oy oranıyla kazanacaklarını belirtti ve son iki yıldır İstanbul'u karış karış gezdiğini, vatandaşla temas halinde olduğunu söyledi.

Sözcü’den Hande Zeyrek’in haberine göre, CHP'nin Maliye alanında etkin isimlerinden olan İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Defterdarı olarak görev yaptığı dönemi hatırlattı ve şöyle konuştu:

“İstanbul üzerinde çalıştığım sorunlarına çözüm aradığım bir şehir. Daha o yıllarda şehrin pek çok sorununa eğildim. Partimin uzun yıllardır milletvekiliyim ve yaptığım değerlendirme sonucunda bu yola çıktım. Bunu bir parti sorumluluğu olarak aldım.”

Çalışmalarına 2 yıl önce başladığını anlatan Hamzaçebi İstanbul'un yaşam kalitesi açısından dünya şehirleri sıralamasında giderek gerilediğini şöyle anlattı:

“İstanbul da dahil olmak üzere dünyanın 231 kentini yaşam kalitesi açısından değerlendiren sıralayan bir endeks var. İstanbul giderek irtifa kaybediyor. 2011'de 92. sıradayken 2018'de 134'üncü sıraya gerilemiş durumda. Yaşam kalitesi sürekli olarak gerileyen bu yüzden de içinde yaşayan insanların mutlu olmadığı, yaşama pozitif bakamadığı sürekli olarak sorunlarla boğuştuğu bir yer. İstanbul'u hakettiği yere taşımak zorundayız.”

Sözcü