CHP'nin İstanbul anketi sonuçları

CHP'nin İstanbul anketi sonuçları
Güncelleme:

CHP'nin İstanbul'da yaptığı son ankette AK Partili Belediyelerde "Hayır" oyunun "Evet" oyundan daha fazla olduğu ortaya çıktı.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul genelinde 50 bin kişiyle saha çalışması yürüttüklerini belirterek, 39 ilçeden 28'inde hayır çıkacağını söyledi. Canpolat, özellikle AK Parti'nin elindeki Esenyurt, Sultanbeyli, Sultangazi, Küçükçekmece, Sancaktepe, Zeytinburnu, Fatih, Eyüp, Beykoz ve Üsküdar'da da 'hayır' çıkacağını kaydetti.
 
Birgün gazetesinden Meltem Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Esenyurt, Sultanbeyli, Sultangazi, Sancaktepe gibi bölgelerde, merdiven altı atölyelerde sigortasız ve güvencesiz bir şekilde gündelikçi işçi olarak çalıştırılan kadınlar, çocuklarının okul masrafını dahi karşılamakta zorlanan babalar bu gidişata ‘Hayır’ diyor. Zeytinburnu, Fatih gibi Suriye’deki iç savaştan kaçan sığınmacıların en çok yaşadığı ilçelerde de ‘Hayır’ oyları önde gözüküyor. Buralarda esnafımız perişan halde. İşsizlik hâd safhada. Bu insanlar, başkanlık sisteminin dertlerine çözüm olmayacağının farkında. 15 yıldır tek başına iktidarda olup da memleketin asıl sorunlarını çözemeyenlere sandıkta cevap verecekler" dedi.

Zihinsel engelli gence referandumda zorla oy kullandırdılarZihinsel engelli gence referandumda zorla oy kullandırdılar

 "GÜVENCESİZ KADINLAR 'HAYIR' DİYOR"

"Esenyurt’ta, Sultanbeyli’de, Sultangazi’de, Sancaktepe’de ilçede sokak sokak dolaştım" diyen Canpolat, Bu saydıklarım başta Doğu ve Güneydoğu’dan olmak üzere Anadolu’dan en fazla göç alan ilçelerin başında geliyor. Bu bölgelerin gençleri işsizlikle; çalışanları geçim derdiyle, çocukları gelecek kaygısıyla boğuşuyor. Çok farklı görüşten vatandaşımızla görüştüm. Herkesin ortak derdi aynı; ekonomi. Tası tarağı toplayıp taşı toprağı altın diye geldikleri İstanbul’da iş; ülkede de barış ve huzur istiyor bu insanlar. Her şeyin farkında olduklarını gördüm. Merdiven altı atölyelerde sigortasız ve güvencesiz bir şekilde gündelikçi işçi olarak çalıştırılan kadınlar, çocuklarının okul masrafını dahi karşılamakta zorlanan babalar bu gidişata ‘Hayır’ diyor. Birçoğu haftanın 5 günü fabrikalarda, diğer 2 günü de gündelikçi olarak başka yerlerde çalışıyor. Gençlerin de birçoğu işsiz güçsüz, gelecekten umutsuz bir hayat yaşıyor. Bu insanlar başkanlık sisteminin dertlerine çözüm olmayacağının farkında. 15 yıldır tek başına iktidarda olup da memleketin asıl sorunlarını çözemeyenlere sandıkta cevap verecekler" dedi.

Sosyal medyadaki Sosyal medyadaki "mühür" yalanına inanmayın

 "İSTANBUL'DA YÜZDE 60 'HAYIR' ÇIKAR"

Canpolat "tüm bu konuştuklarımız ışığında, Anayasa değişikliği referandumunda, İstanbul’dan yüzde kaç oranında ‘Hayır’ çıkmasını bekliyorsunuz" sorusuna da şu yanıtı verdi.

"Anket şirketlerinin seçim manipülasyonu başladı. ‘Evet’i öndeymiş gibi gösterip ‘Hayır’cıları demoralize etmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce de aynısı yaptılar. Sayın Erdoğan’ın yüzde 60 oranında önde olduğunu söylüyorlardı, ama öyle olmadı. Seçime katılım oranının düşmesine neden oldular ve Erdoğan yüzde 52 oyla seçildi. Vatandaşlarımız anketlere bakarak rehavete de umutsuzluğa da kapılmamalı. Tek yapmaları gereken demokratik haklarına sahip çıkmak ve sandığa gitmek. Sandığa gidersek mutlaka kazanacağız. Ben sandığa katılım yüksek olursa, İstanbul’dan yüzde 60 dolaylarında ‘Hayır’ çıkacağına inanıyorum."

Adil Gür açıkladı: Referandumda hile yapmak mümkün mü ?Adil Gür açıkladı: Referandumda hile yapmak mümkün mü ?

 

Birgün