Erdoğan'dan Davutoğlu'na olay sözler

Erdoğan'dan Davutoğlu'na olay sözler

Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Davutoğlu'na yönelik çok konuşulacak sözlerini yazdı.

Yeni Şafak gazetesinden kısa bir süre önce Hürriyet'e transfer olan ve AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugün ilginç bir iddiayı köşesine taşıdı.

Selvi AK Parti'de yeni kabinenin ardından partili cumhurbaşkanlığı gündeminin ele alınacağını belirttiği yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde Ahmet Davutoğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulunduğunu yazdı.

Selvi, Erdoğan'ın Davutoğlu için "Ben Suudi Arabistan'a gidiyorum. 15 gün sonra Suudi Arabistan'a gidiyor. Ben Amerika'dan dönüyorum 15 gün sonra Amerika'ya gitmeye kalkışıyor." sözlerini köşesine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin dış politikasında "tek muhattabın" kendisi olmak istediğini belirten Selvi Ahmet Davutoğlu ile iplerin de asıl bu yüzden koptuğunu belirtiyor.

"...Cumhurbaşkanı Erdoğan, iplerin koptuğu 29 Nisan MKYK'sından kısa bir süre önce bir ortamda Davutoğlu hakkında, "Ben Suudi Arabistan'a gidiyorum. 15 gün sonra Suudi Arabistan'a gidiyor. Ben Amerika'dan dönüyorum 15 gün sonra Amerika'ya gitmeye kalkışıyor" demişti. Tek adamlık mı olacak? Bu tanıma tepki gösteriliyor. Onun yerine, ikili yapı ortadan kaldırılacak tanımı tercih ediliyor. Dışarıdan bakılınca Erdoğan görünecek, içeriden bakılınca da Erdoğan görünecek..."

Selvi yazısında Erdoğan'ın 'tek adamlık' tanımına tepki gösterdiğini de yazdı. "Onun yerine, ikili yapı ortadan kaldırılacak tanımı tercih ediliyor" diyen Selvi, yeni hükümetin dış politika ve ekonomi yönetiminde "hissedilir" değişiklikler yapacağını yazdı.

Abdülkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...

Hürriyet