Erdoğan'dan muhalefete yaylım ateşi: ''Kolpa da olsa olumlu karşıladık''

Erdoğan'dan muhalefete yaylım ateşi: ''Kolpa da olsa olumlu karşıladık''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye ödeneceğini duyurdu. CHP'nin ''gölge kabine'' kurmasını eleştiren Erdoğan, ''Kolpa da olsa içlerinden birilerini görevlendirmelerini olumlu karşıladık. Bu vesileyle belki bizden bir şey kaparlar.'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar'ın elini öpmesini anımsatarak "Bölücü örgüte sempati duyanlarla opera dinlemeyi, kahvaltı yapmayı seçim ittifakı kurmayı maharet saydılar. Şimdi de el etek öptükleri için onur duyduklarını söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

 Gazze'de binlerce sivili öldüren İsrail'e tepki gösteren Erdoğan, ''Tüm dünyanın gözü önünde 50 gün boyunca Gazze’yi yaktılar, yıktılar. 35 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz yaralandı. Gazze'deki binaların 3'te 2'si yıkıldı veya tahrip oldu ya da kullanılamaz hale geldi. Sağlık ve eğitim altyapısı da tamamen çökmüş durumdadır. Netanyahu adını şimdiden 'Gazze Kasabı' olarak yazdırmıştır. İsrail yönetiminin insanlık vicdanı yanında uluslararası hukuk önünde de hesap vermesi için mevcut tüm yolları deneyeceğiz. Bugün tüm imkanlarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı. 

Ekonomiye ilişkin mesajlar da veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın brüt rezervlerinin Eylül 2014'ten bu yana ilk kez 134,5 milyar dolara çıktığını açıkladı.

Erdoğan, çalışan emeklilere de tek seferlik 5 bin TL ikramiye ödeneceğini belirtti. 

Muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin ''gölge kabine'' kurmasını eleştirerek, ''Kabine üyelerimize özenip kendilerince bazı atamalar yapmışlar. Bunların ortada fol yok yumurta yokken gelin güvey olma sevdasını 14-28 Mayıs seçimlerinden hatırlıyoruz. O zaman da erken gaza gelip kendilerini komik duruma düşürmüşlerdi. Kolpa da olsa içlerinden birilerini görevlendirmelerini olumlu karşıladık. Bu vesileyle belki bizden bir şey kaparlar." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin kullandığı "Çekilmemizin kadın hakları açısından olumsuz bir yanı olmamıştır" sözlerini tekrarlayan Erdoğan, "İstanbul Sözleşmesi'nden ülkemizin çekilmesine dair marjinal çevrelerin yürüttüğü kampanyaların temeli yoktur" dedi. "İstanbul Sözleşmesi'ni dillerine dolayanların amacı toplumsal yapımızı çökertmektir." ifadesini kullanan Erdoğan sözlerini "Sapkın ve sapık akımların en büyük destekçisi kesimlerin temel hedefi toplumsal yapımızı çökertmektir. LGBT. Çok açık net, bu sapkın sapık akımlar karşısında tek dik duran Cumhur İttifakı'dır, AK Parti'dir. Biz meydanı bunlara bırakmayacağız. Gençlerimizi ifsad etmelerine fırsat vermeyeceğiz." diyerek sürdürdü.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin de konuşan Erdoğan, "MHP ile görüşmelerimiz karşılıklı anlayış temelinde ilerliyor" derken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak istediklerini "Yeniden İstanbul" mesajıyla duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Gazzeli kardeşlerimiz 7 Ekim'den beri insanlık tarihinin en kalleş saldırılarına maruz kaldılar. Camileri bombalandı okulları harabeye çevrildi. Sığındıkları mülteci kampları bilinçli şekilde hedef alındı. Göç eden sivillerin üzerlerine yollarda bombalar yağdırıldı. Sabiler hunharca katledildi. Babalara yavrularının parçalarını toplattılar.

''GAZZE CEHENNEMİ YAŞADI''

Gazze cehennemi yaşadı. 2,3 milyon insana adeta soykırım uyguladılar. İnsanlık tarihine kara birer leke olarak geçen her türlü zulmü yaptılar. Yaklaşık 16 bin Gazzeli kardeşimiz şehit oldu. 35 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz yaralandı.

''İSRAİL HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK''

İsrail hukuk önünde hesap verecek. Netanyahu adını tarihe şimdiden 'Gazze kasabı' olarak yazdırmıştır. Esir takaslarını, insani arayı akan kanın durdurulması bakımından müspet bir gelişme olarak görüyoruz. Netanyahu yönetiminden gelen açıklamalar, insani aranın kalıcı ateşkese tahvil edilmesi yönündeki umutlarımızı azaltmaktadır.

''NETANYAHU TÜM YAHUDİLERİN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR''

İyice köşeye sıkışan Netanyahu'nun daha çok kan dökmesinin önüne mutlaka geçilmelidir. Netanyahu tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor.

''BİR MÜSLÜMAN SORUNU İCAT EDİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR''

Müslümanlara yönelik nefret suçlarının cezasız kalmasından başka senaryolar devreye giriyor. Bir Müslüman sorunu icat edilmeye çalışılmaktadır. Tek bir vatandaşımızın dahi burnunun kanamasına izin vermeyeceğiz.

''İKİNCİ GEMİMİZ BUGÜN YOLA ÇIKIYOR''

Gazzeli kardeşlerimize yönelik insani yardımlarımız devam ediyor. Toplam 1500 ton insani yardım malzemesi taşıyan ikinci gemimiz bugün (Gazze'ye) yola çıkıyor. Gazze'deki vatandaşlarımızın tahliyesini de büyük ölçüde tamamladık. İnşallah bundan sonra girişimlerimiz çok boyutlu olarak sürecektir. (Gazze'de çatışmalara verilen insani ara) Rehinelerin salıverilmesi ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için temaslarımıza hız vereceğiz.

''1967 SINIRLARI TEMELİNDE BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI''

Türkiye, devleti ve milleti ile Filistinli kardeşlerinin yanındadır. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmalı.

YUNANİSTAN'A MESAJ

7 Aralık'ta yapmayı planladığımız Yunanistan seyahatimizin ülkelerimiz arasında yeni sayfa açılmasına vesile olmasını diliyorum. Komşumuz Yunanistan ile ihtilaflarımız dün de vardı yarın da olacak. Bu ihtilaflardan çıkar sağlama peşinde koşanlar da olacak. Ama bu gerçek aynı denizi aynı coğrafyayı paylaşan iki komşu ülke olarak ortak paydada buluşamayacağımız anlamına asla gelmiyor.''

''MERKEZ BANKASI REZERVLERİMİZ İLK KEZ 134,5 MİLYAR DOLARA ÇIKTI''

Merkez Bankası brüt rezervlerimizin Eylül 2014'ten bu yana ilk kez 134,5 milyar dolara çıktığının müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Meclis'e sunduğumuz yeni kanun teklifinde pek çok düzenleme yer alıyor.

ÇALIŞAN EMEKLİYE DE İKRAMİYE

Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla hayata geçirdiğimiz 5 bin lira ödeme kararımızı çalışan emeklilerimize de teşmil ediyoruz. Çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödememizi yapacağız. 4 milyon 689 bin emeklimizin hesaplarına 5'er bin liranı yatıracağız.

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE

İstanbul Sözleşmesi'ni dillerine dolayanların amacı toplumsal yapımızı çökertmektir. LGBT... Bu sapkın sapık akımlar karşısında tek dik duran Cumhur İttifakı'dır AK Parti'dir. Biz meydanı bunlara bırakmayacağız.

''ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR''

Ücretsiz doğalgaz desteğimiz sürüyor. Nisan ayından beri konutlardaki mutfa ve su ısıtma ihtiyaçlarına karşılık gelen doğalgaz tüketiminin faturalardan düşüyoruz. Bu çerçevede vatandaşlarımıza toplam 87 milyar liralık doğrudan destek sağlamış olduk. Bu uygulamayı Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz.

MUHALEFETE TEPKİ

Bizim gündemimizde sadece ülkeye millete hizmet var. Muhalefetin gündeminde ise bolca ayak oyunu kimin kimi hançerlediği var. Muhalefet cenahında son dönemde yaşanan gelişmeleri üzülerek seyrediyoruz. Ne Türk siyaseti ne de Türk demokrasisi böyle bir manzarayı asla hak etmiyor.

''MİLLETİMİZ PEMBE DİZİLERİ ARATMAYAN HANÇER SİYASETİNDEN BIKTI''

Milletimiz iktidarı denetleme görevi verdiği muhalefetin pembe dizileri aratmayan hançer siyasetinden artık bıktı usandı. Vatandaş bunların bırakın oy vermeyi adlarını duymak bile istemiyor. Şimdi de devletin bakanlıklarını ona buna dağıttıkları gizli mutabakat konusunda 'Haberimiz yoktu.' diyerek yer aldıkları kirli pazarlıklardan kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar.

''FİGÜRANLAR DIŞINDA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ''

CHP'de genel başkanlık koltuğunda oturan şahıs değişti ama siyaset yapış tarzında değişiklik olmadı. Figüranlar dışında hiçbir şey değişmedi. Sahne önündekiler yenilendi.

CHP'YE GÖLGE KABİNE TEPKİSİ

Bir hususta kendilerini az da olsa geliştirdiler; kendilerince güya bazı atamalar yapmışlar kabine üyelerimize özenip. Bunların ortada fol yok yumurta yokken gelin güvey olma sevdasını 14-28 Mayıs seçimlerinden çok iyi hatırlıyoruz. O zaman da erken gelip daha sonra kendilerini komik duruma düşürmüşlerdi. Kolpa da olsa içlerinden birilerini görevlendirmelerini olumlu karşıladık. Bu vesileyle belki bizden bir şey kaparlar.

YEREL SEÇİM MESAJI: YENİDEN İSTANBUL...

Rakiplerimizin karşımızdakiler değil asıl onları kontrol edenler olduğunu asla aklımızdan çıkarmayacağız. Gençler unutmayın bugün bir başlık atıyorum; Yeniden İstanbul...

''BİZİM KUKLALARLA VE KUKLACILARLA İŞİMİZ YOK''

Bizim kuklalarla ve kuklacılarla işimiz yok. Biz kuklacıyı da parmağında oynatan üst akılla mücadele ediyoruz. Seçim takvimimiz işliyor. 4 ay sonra yapılacak seçimle ilgili çalışmaları kendi önceliklerimize göre yürüteceğiz. Belediye başkan adaylıkları için başvurular sona erdi. Elektronik ortamda illerimizin temayül yoklamalarını yaptık. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP ile görüşmelerimiz ilerliyor.''