Erdoğan'ın kabine revizyon listesi sosyal medyaya düştü, Ankara karıştı

Erdoğan'ın kabine revizyon listesi sosyal medyaya düştü, Ankara karıştı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede revizyon yapacağı iddiası Ankara kulislerini hareketlendirdi. Sosyal medyada dolaşıma sokulan yeni kabine listesi Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca yalansa da AK Partili kaynaklar, kabine değişikliğinin uzak bir ihtimal olmadığını belirtti

Sosyal medyada ve farklı iletişim kanallarında, yeni kabine listesi olduğu iddia edilen bir liste dolaşıma sokuldu.

Söz konusu liste Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yayınlansa da BirGün’e bilgi veren AK Parti içindeki kaynaklar, bir kabine değişikliği ihtimalinden söz etti.

BirGün’ün ulaştığı bilgilere göre yeni kabinede, İçişleri Bakanı Fuat Oktay, Maliye Bakanı Adnan Bali, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ise Berat Albayrak olacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bakanlık dönemi ise sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının yalanladığı ve internete sızdırılan yeni kabinede ise eski başbakan Binali Yıldırım, mevcut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve mevcut Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak gösteriliyor.

Mevcut Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, Soylu’nun yerine İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da Dışişleri Bakanı olarak görev yapacağı öne sürülüyor. Çevre ve Ticaret gibi bazı bakanlıklarda ise görev değişimi olmayacak.

Listeye göre Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın yerine ise İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin isminin konuşulduğunu aktarıldı.

İddiaya göre yeni kabine şu şekilde:

Erdoğan'ın kabine revizyon listesi sosyal medyaya düştü, Ankara karıştı - Resim : 1

NEDEN ÖNEMLİ?

Sosyal medyada dolaşıma sokulan kabine listesinin ya da AK Parti içinden sızdırılan revizyon kulislerinin doğruluğunu zaman gösterecek.

Ancak bu konuda önemli nokta, iddiaların en azından bir kısmının AK Parti içinde de konuşulduğunun teyit edilmesi. Tabloya, liste doğruluğu/yanlışlığı tartışmasının bir adım gerisinden bakınca, parti içindeki çekişmenin tam gaz devam ettiğini gösteriyor.

Ulaştırma Bakanı'nın bir gecede görevden alınması, Soylu’nun istifa krizi ve hatırı sayılır bir süredir beklenen kabine revizyonu... AK Parti içinde kriz, yönetememe kriziyle paralel biçimde yapısal bir hal almış durumda.