İşte Hüseyin Yayman'ın yeni görevi

İşte Hüseyin Yayman'ın yeni görevi

Hüseyin Yayman, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı'na getirildi.

Adalet ile Kültür ve Turizm bakan yardımcılıklarına atamalar yapıldı. Doçent Dr. Hüseyin Yayman Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı'na getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Adalet Bakan Yardımcılığı'na Bilal Uçar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı'na Doç. Dr. Hüseyin Yayman getirildi.

HÜSEYİN YAYMAN KİMDİR ?

Hüseyin Yayman, 1969 Hatay’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kırıkhan’da tamamlayan Yayman, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde yaptı. Tez’in adı ‘Türkiye’nin Yönetim Sorunları ve Yeni Yönetim Paradigması’ dır.  

Mektebi Mülkiye’de ‘Türkiye’nin İdari Reform Tarihi’ isimli doktora teziyle kamu yönetimi ve siyaset bilimi doktoru ünvanını aldı… Alanında ilk ve tek eser olan bu çalışma daha sonra kitap olarak basıldı. Halen pekçok üniversitede ders kitabı olarak okutulmaktadır.

Türk siyasal hayatı alanında akademik kariyer yapan Doc.Dr.Hüseyin Yayman, Gazi Üniversitesinde, öğretim üyesi olarak çalıştı. Akademik bilimsel dergilerde çok sayıda politik analizleri yayınlandı. 

Hüseyin Yayman, doktorasını tamamladıktan sonra bir süre ANAR Araştırma şirketinde ve SETA VAKFI’nda danışman/araştırmacı/uzman olarak çalıştı. ANAR’da çalışırken Türkiye’de seçmen eğilimleri konusunda büyük tecrübe kazandı. Seçim ve propaganda konusunda AK Parti AR-GE Başkanlığının düzenlediği toplantılarda konuşmacı olarak bulundu. Neredeyse tüm Türkiye’yi il il dolaşarak Siyaset Akademisi programında Türkiye’nin Demokrasi Tarihi ve 2023 Türkiye Hedefi konularında konferanslar verdi.  

Üniversitedeki akademik çalışmaları yanında farklı gazetelerde siyasal analizler yazdı. Çözüm  süreci kapsamında başlatılan Akil İnsanlar Heyetinde yer aldı. Akil insanlar heyetindeki tek Hatay’lı olan Yayman, Dolmabahçe’de toplantılarına katıldı. 

Hüseyin Yayman, halen Vatan Gazetesinde köşe yazarlığı ve CNNTÜRK Televizyonunda yorumcu/siyaset danışmanlığı görevini yürütmektedir. Yayınlanmış   birçok eseri ve kitabı bulunmaktadır.  Hüseyin Yayman, iyi derecede ingilizce bilen evli ve iki çocuk babasıdır.