İşte Kılıçdaroğlu’na ''çekilemezsin'' baskısının görüntüleri

Güncelleme:

CHP'de Şaban Sevinç’in CHP Kurultayı‘nda ilk tur oylaması sonrası Kılıçdaroğlu’na “Çekilemezsin” diye baskı yapıldığını öne sürerek video paylaştı.

CHP’de genel başkan seçiminin ikinci turda 812 oyla Özgür Özel’in zaferiyle sonuçlandığı büyük kurultaya dair tartışmalar sürüyor.

Genel başkanlık için 1364 delegenin oy kullandığı ilk tur seçim sonuçlarında Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy almıştı ve seçim ikinci tura kalmıştı. İlk tur sonuçları sonrası “Kılıçdaroğlu siyasi etik gereği yarıştan çekilmeli” tartışmaları olmuştu.

Gazeteci Şaban Sevinç o sırada Kılıçdaroğlu’na ‘Çekilme’ baskısı yapıldığını öne sürerek bir video paylaştı. Sevinç X hesabından paylaştığı videoya şu notu düştü: “İşte o olay… CHP Kurultayında ilk tur oylama sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekilmesi tartışmaları ve Kemal Bey’e yapılan ‘çekilemezsin’ baskıları… #ChpKurultayı ‘Hayır hayır hayır, izin vermiyorum çekilmenize…’ ”

Sevinç’in paylaştığı videoda Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak bilinen İmambakır Üküş’ün, Kılıçdaroğlu’na “Hayır hayır hayır, izin vermiyorum çekilmenize…” dediği görülüyor.

‘İFTİRA ATIYORSUN’

İddiayı Üküş X hesabından yalanlamış ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Şaban Sevinç yalan söylüyorsun iftira atıyorsun… Sen orada değildin… Hele söylediğin gibi ‘izin vermiyorum’ gibi bir hadsizlikte asla bulunmam… Yalnızca siyaseten değil kişisel tavrı ve nezaketiyle örnek bir insan olan @kilicdarogluk yönelik bir saygısızlık asla yapmam… Her zaman her koşulda @kilicdarogluk Yanında olmak benim için bir onurdur… Bunu sen anlayamazsın… @sabansevinc2.”