Komutana küfür eden AK Partili adaya ihraç soruşturması

Güncelleme:

Bir jandarma komutanına "o.... ç....." diyerek küfür ettiğini anlattığı anlarla gündeme gelen AK Parti'nin Niğde'nin Hacıabdullah beldesinden aday olan Babaoğlan Altun'un partiden kesin ihracı için sürecin başlatıldığı açıklandı.

AK Parti'nin Niğde'nin Hacıabdullah beldesinden belediye başkanı adayı gösterilen Babaoğlan Altun'un bir konuşması sırasında jandarma komutanına küfür ettiği ana dair görüntüler gündeme bomba gibi düşmüştü.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’ın aktardığı habere göre; Altun, belde sakinlerine seslenirken bir jandarma komutanıyla arasında geçen bir konuşma sırasında "jandarma komutanına dedim ki tam bir o.... ç.....sun" dediğini anlattı.

Toplantıya katılar bu ifadeye "canlı yayındayız başkanım" demesi üzerine Altun, “Hak etti” ifadesini de kullandığı duyuldu.

Görüntülerin basına yansımasının ardından AK Parti Niğde İl Başkanlığı, disiplin soruşturması başlattı.

AK Parti'nin Niğde İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "AK Parti Hacıabdullah Belde Belediye Başkan Adayımız B.A.’un, İstanbul’da bir dernek toplantısında iken sarf ettiği sözler nedeniyle 23.02.2024 tarihinde disiplin soruşturması başlatılarak partimizden kesin ihraç için süreç başlatılmıştır" denildi.