Kritik zirve sonrası ilk açıklama !

Kritik zirve sonrası ilk açıklama !

Kılıçdaroğlu-Davutoğlu görüşmesi sonrası ilk açıklama Haluk Koç'tan geldi.

Hükümet kurma süreci kapsamında Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşme sonrası CHP'li Haluk Koç ilk açıklamayı yaptı. Koç, "İki genel başkan tekrar bir araya gelecek" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi sonrası CHP Genel Merkezinde açıklamalarda bulundu.

Koç'un açıklamalarından satır başları şöyle;

Toplantıdan önce 6 şehidimizin haberini aldık. Bir kere daha Türk silahlı kuvvetlerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.

Bu görüşmede her iki siyasi parti kendi görüşlerini beyan etti. Uzun ve zahmetli bir ön görüşme süreci yaşadık. Sorumluluğumuzun gereğini taşımaya çalışıyoruz. Bu hafta içinde, perşembe ve ya cuma günü sayın genel başkanlar bir araya gelecekler.

Yapıcı sonuç alıcı ve çok boyutlu sorunların çözüme katkı sağlayacak bir koalisyon amaçlıyoruz. Parti çıkarlarımızı ülke çıkarlarının önüne koymuyoruz. Bu çerçevede görüşlerimizi beyan ediyoruz. İki genel başkan fikir alış verişinde bulundu. Biz sayın Ömer Çelik'le bazı noktalarda, ihtiyaç olunan konularda devreye girdik. Siyasette umut ya da mutluluk çok ölçülecek bir şey değil. Önce Türkiye, çıkarlarımız değil. Bizim siyasi önceliğimiz bu.