MHP'li başkan ''Manukyan'ın yeğenleri'' dedi ortalık karıştı !

MHP'li başkan ''Manukyan'ın yeğenleri'' dedi ortalık karıştı !

MHP’li Başkan Sözlü’nün ‘Meclis’te Manukyan’ın yeğenleri’ sözlerine soruşturma talebi

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TBMM’deki Ermeni milletvekilleri için twitter hesabından yaptığı “Manukyan’ın teyze çocukları” benzetmesi CHP’li Selina Doğan ve HDP’li Garo Paylan’n harekete geçirdi.

Taraf gazetesinden Ayfer Çalıkıran'ın haberine göre Doğan konuya ilişkin Adalet Bakanı Kenan İpek tarafından cevaplanması talebiyle soru önergesi verdi. Paylan ise Sözlü hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Sözlü’nün twitter hesabından “Manukyan’ın yeğeni mutludur. Üç teyze çocuğu daha Meclis’e girdi. AKP, CHP ve HDP’den. Ne kadar gururlansa azdır” ifadelerini kullanmıştı. Doğan verdiği soru önergesinde “Bu ifadeleri ile Matild Manukyan’ın Ermeni olmasıyla, milletvekili seçilen 3 Ermeni arasında bir bağ kurmuş ve böylece üç vekili etnik kimliğinden dolayı, aşağılamak istemiştir” dedi. Doğan, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu öngören TCK’nın 216’ıncı maddesinden bugüne kadar açılan dava ve soruşturma ve mahkumiyetlerin sayısının da açıklamasını istedi.

Doğan, verdiği önergede bir siyasi partiyi değil zihniyeti hedef aldığını belirterek “Siyasiler açısından bu tarz söylemler ayrıca görevin kötüye kullanılması suçunu da teşkil ediyor” dedi. Doğan şöyle devam etti: “Kamu düzeniyle ilgili bir suç bu. Toplumsal barışı düzenlemeyi amaçlayan kanun maddesi ama maalesef bu konular için düzenlenen madde olduğu halde biz pek de uygulanmadığını gözlemliyoruz. Soruşturma başlatılıyorsa da dava açılmadığı ve insanların laiğiyle cezalandırılmadığı görüyoruz. Bu madde baskı oluştursa özellikle siyasiler böyle rahat konuşamazdı. Bu maddenin işletiliyor olması toplumsal barış açısından önemlidir. Keza eşcinsellerle ilgili konularda istismar edildi. Biz bu maddenin ne kadar efektif şekilde kullanıldığını öğrenmek verilen cevaba göre de bir yol almak amacıyla bu soruyu yönelttik” HDP’li Paylan’ın harekete geçtiğini ancak AKP’li Markar Eseyan ile görüşmesinin olmadığını belirten Doğan: “Görüşmemiz olmadı ama herhalde tasvip etmeyecektir” dedi.