MHP'den dikkat çeken Can Atalay çıkışı

MHP'den dikkat çeken Can Atalay çıkışı
Güncelleme:

MHP'nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından Can Atalay'ın durumuyla ilgili "Seçilen kişi anayasa 83. maddesi koruması altında mı değil mi? Cevabı geciktirilmeden verilmeli" dedi.

Gezi davasından tutuklanan ve hakkında 18 yıl hapis cezası verilen Can Atalay, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde TİP'den Hatay Milletvekili seçildi.

Atalay, mazbatasını aldı ancak tahliye edilmediği için Meclis'te yemin edemedi.

TİP Milletvekili Can Atalay'ın serbest bırakılması ve görevine başlaması için çağrılar giderek artıyor.

 MHP'nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından Can Atalay'ın durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Yıldız, şunları kaydetti:

"1–TİP'ten milletvekili seçilen Can Atalay, yargılandığı Gezi Davası'nda, Türk Ceza Kanunu'nun 312. maddesinde yer alan “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu mahkumiyet kararı İstinaf edildi. İstinaf mahkemesi de kararı onadı.

2-Karar temyiz edildi ,Yargıtay 3.Ceza Dairesine geldi.
Sorun şu: Sanığın hüküm giydiği TCK 312. Maddesi, Anayasanın 14.maddesinde tarif edilen durumlardan mı.? değil mi.?. seçilen kişi anayasa 83.maddesi koruması altında mı değil mi.?. cevabı geciktirilmeden verilmeli."