Millet İttifakı'nın adayı için dikkat çeken ifade: ''Henüz ittifakın değil, CHP'nin adayı...''

Millet İttifakı'nın adayı için dikkat çeken ifade: ''Henüz ittifakın değil, CHP'nin adayı...''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım başladı. CHP ile İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı henüz resmen adayını açıklamazken canlı yayında dikkat çeken bir iddia geldi: "CHP’nin adayı belli. Ancak henüz Millet İttifakı’nın adayı değil"

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Merdan Yanardağ, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci’nin, partisinin Cumhurbaşkanı adayının Ahmet Davutoğlu olacağını açıkladığını hatırlatan Yanardağ, “AKP döneminin başkalaşmış bir döneminin tasarlayan çevreler var. Dikkat edin kendisini muhalefet alanında konumlandırdığını söyleyen bazı medya kuruluşlarında bir takım isimler gündeme getirilecek. Buna dikkat edin. Ama tablo şu Meral Akşener aday olmadığına göre tek bir güçlü aday kalıyor. O da Kemal Kılıçdaroğlu. Ulaştığım kesin bilgi CHP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ama henüz Millet İttifakı’nın adayı değil” ifadelerini kullandı.

Yanardağ, sözlerine şu şekilde devam etti:

PARTİLER SEÇİM AÇIKLANMADAN ÖNCE ADAYI KARARLAŞTIRMALI
“Partilerin seçim tarihi açıklanmadan kendi aralarında adayı kararlaştırmalıdır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun veya işaret ettiği CHP geleneğinden gelme bir kişinin Cumhurbaşkanı adayı olacağını düşünüyorum”