Optimar Araştırma da Erdoğan'ın oy kaybunu ilan etti

Optimar Araştırma da Erdoğan'ın oy kaybunu ilan etti
Güncelleme:

Bir yıldan az bir süre kalan 2023 seçimleri öncesinde Optimar Araştırma'nın seçim anketinde de yeniden adaylığını ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranındaki düşüşü gözler önüne serildi.

AK Parti iktidarına olan yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma'nın son seçim anketini köşesine taşıdı. 

Son dönemde yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında oy kaybı yaşadığı açık açık ortaya çıkan AK Parti ve  2023 yılında yeniden adaylığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kaybı Optimar Araştırma'nın anketinde de gözlemlendi.

Selvi’nin paylaştığı Optimar’ın anketine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yüzde 33,7 oy desteğiyle ilk turda seçilemiyor.

Anketteki senaryoda Erdoğan’a karşı yarışa sokulan beş adayın ilk turdaki oy toplamıysa yüzde 41,7.

 İktidarın ‘ekonomi iyiye gidiyor’ açıklamalarına karşın ‘en önemli’ sorun ekonomi olarak görülüyor.

İktidarın artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında attığı adımlar yetersiz kalıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin yüzde 30’a yakın oranda zamla 5 bin 500 TL’ye çıkarıldığını duyurmuştu ama yeni asgari ücret, 6 bin 391 TL olan açlık sınırının altında kaldı.

Bunun sonucu olarak seçimlere bir seneden az kaldığı bir ortamda seçmen için ‘en önemli’ sorun da ekonomi oluyor.

İktidara yakın Optimar’ın 23-28 Haziran arasında 1613 kişiyle düzenlediği ankette “Türkiye’nin en önemli sorunu nedir” sorusuna katılımcıların yüzde 70,2’si ‘ekonomi’ yanıtını verdi. Onu yüzde 5,8’le ‘Suriyeliler’ takip etti.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet gazetesindeki yazısının tamamı için...