Özgür Özel'den Bahçeli'ye jet yanıt, İmamoğlu ve Yavaş'a övgü

Özgür Özel'den Bahçeli'ye jet yanıt, İmamoğlu ve Yavaş'a övgü
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "CHP ile HEDEP birleşmeli" diyen MHP lideri Bahçeli'ye yanıt verirken, İmamoğlu ve Yavaş'ı övdü ve "İşbirliğine devam" mesajı verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Özgür Özel, 'baba evi' çağrısını tekrarlarken çeşitli nedenlerle partiden uzaklaşan ancak çağrıya icabet edip geri dönenlere teşekkür etti. 

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de kutlayan Özel, Eğitim-İş'in raporundan bahsetti. Öğretmenlerin yüzde 70'den fazlasının geçinmek için ikinci iş yaptığını ya da borç aldığını belirten Özel, öğretmenlik meslek kanununun daha iyi hale getirilmesi çağrısı yaptı. Özel, öğretmenlerin tamamının kadroya geçirilmesi ve mülakatın kaldırılması gerektiğini söyledi.

MHP lideri Bahçeli'nin "CHP - HEDEP birleşsin" çağrısı için de bir değerlendirmede bulunan Özel, "Devlet bey ben de biliyorum siz de iddia soysuz olmaz. Metin yazarlarınız, o arkadaşlar bana soysuz demeye kalkıyor. Devlet bey birçok akraban burada soyumuz Selanik'tedir. Soyumuz Üsküp'tedir. Tayyip ona zürriyetsiz dedi. Sırf çocuğu yok diye. Çok ayıplamıştım. Bana söylenen o lafı Devlet beyin vicdanına havale ediyorum." dedi. 

TAHİR ELÇİ MESAJI

8 sene önce Diyarbakır'da katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi anan Özgür Özel, Elçi'nin davasının sürüncemede bırakıldığını belirtti ve "Elçi ailesi adaleti bulduğuna inanana kadar ve cinayetin aydınlatılması Türkan Elçi'nin içine sinene kadar bu işin takipçisi olacağız. Cinayeti işleyen eller yargılanana kadar olayın peşini bırakmayacağız" dedi.

İMAMOĞLU'NA BİR TEŞEKKÜR DAHA

İstanbul'da Büyükdere'de katıldığı açılıştan bahseden Özel, "Adında Atatürk olan bir yer açtık. Bir tarafı eğitim kurumu, bir tarafı yeşillik. Oraya emek veren ve belediye binası teklifine direnen belediye başkanlarımıza ve İstanbul'da yaptığı muhteşem işlerle İstanbulluların teveccühünü kazanan Ekrem İmamoğlu'na bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

"İBB gibi CHP'li belediyeler sosyal belediyeciliğin kitabını yazmaya devam ediyor. Ben dahil bu kadar yakından takip ediyor olmama rağmen bilmediklerim olduğunu öğrendim" diyen Özel, ABB'nin sosyal belediyecilik faaliyetlerini saydı. 

YEREL SEÇİM İÇİN 'İŞBİRLİĞİ' MESAJI

Yerel seçimlere yönelik 'işbirliği' mesajı da veren Özel, "Bu belediyeleri İstanbul'da İstanbul ittifakıyla, genel olarak güzel, iyi, dürüst insanlar yönetsin diye destek aldık. Bundan sonraki süreçlerde de siyasi partilerle işbirliğini konuşmaya ve daha fazla belediyeyi kazanmak için yapacağımız işbirliğine bütün partileri davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel daha önce de 'ittifak' kelimesi yerine 'işbirliği' ifadesini kullanacağını söylemişti. 

Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde: 

"Bir grup arkadaşımız, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin davası için Diyarbakır'da. Arkadaşımız Türkan Elçi'nin yüreğindeki ateş elbette sönmüyor. Bu olayla ilgili karanlıkta kalan her şeyin açığa çıkarılması için gereken her şeyi yapacağız.

Akbelen için gölge bakanımız çalışmalar yapıyor. Elimizi Akbelen'den çekmemeye kararlıyız. 

Geçtiğimiz hafta İBB altyapı yatırımlarından örnekler vermiştim. İBB gibi CHPli belediye başkanları sosyal belediyeciliğin adeta kitabını yazmaya devam ediyorlar. Bugünkü örneğim ABB'den. Neler yapmış sosyal belediyecilikle ilgili, neler gördük neler. Çocuklar üşümesin diye bir kampanya var 3 yıldır devam ediyor. Tam 200 bin aileye doğalgaz ve kömür desteği veriyorlar. Kışın en soğuk 3 ayında 500'er lira yatıyor, 600 lira gelecekse fatura 100 lira ödüyorlar. Evinde doğalgazı olmayana birer ton kömür veriliyor. Çocuklar protein alsın diye 2 yıldır süren 200 bin yoksul aileye bir kilo et veriliyor.

CHP'li belediyeler sosyal belediyecilik noktasında birbiriyle yarışıyor. 

"TAYYİP BEY BİLMEZ..."

Eğer CHP'li belediye seçerseniz 2 yılda bir kurbanlık koç kadar etten, karne hediyesinden, ödeyemediğiniz sınav parasını ödemeye koşacak sıcacık bir sosyal belediyecilik yapan belediye başkanınız olacak. Bunu Türkiye'nin dört bir yanında yaptığımızda CHP'li adayları seçtiğinizde bu sıcak el sizlere de uzanacak. Seçimde sosyal belediyecilik nedir diye gösteren CHP'li belediyelere oy atmaya davet ediyorum. Ankara'yı parsel parsel satanlar, güzel iyi dürüst insanlar yönetsin diye destek aldık.

Şimdi emekliye ikramiye konusu konuşuluyor. Tayyip bey bilmez, Mansur bey, 20 bin emekliye aylardır bin 250 TL veriyor.

Şimdi emekliye ikramiye konusu konuşuluyor. Tayyip bey bilmez, Mansur bey, 20 bin emekliye aylardır bin 250 TL veriyor.

Ben Filistin'e gitmek, oradaki katliamı dünyaya duyurmak için başvurularımı yaptım. Bizim mutlaka sınır kapısından geçmemiz, orada duruşumuzu göstermemiz lazım. Erdoğan, sözüm sanadır. Bu konuda cevap bekliyorum. 

Türkiye'deki tüm siyasi parti liderlerini al, kol kola Filistin'e gidelim; Türkiye'nin duruşunu dünyaya gösterelim.

Adalet Nöbeti tutuyoruz. Ülkemiz bir anayasa krizinde. Bir sivil anayasa, AYM'yi güçlendiren bir anayasa için oturup konuşuruz. Biz sizinle çıkardığınız kriz üzerinden konuşmayız. 

'ERDOĞAN'A ÇAĞRIMDIR...'
-Geçen hafta yaptığım çağrıya Erdoğan'dan cevap gelmedi. Ben Filistin'indeki vahşeti dünyaya duyurmak için gerekli adımları attım. Sayın Erdoğan'a dedim bizim mutlaka sınır kapısına gitmemiz orada bütün siyasi parti liderleriyle durmamız gerekir. Erdoğan'dan bu konuda cevap bekliyorum.

YENİ ANAYASA
-Anayasa'ya darbe girişiminin başında Erdoğan var. Temel hazırlıyor. Biz sivil, kadını, gençleri gören gerçek bir sivil anayasa için, AYM'yi güçlendiren bir anayasa için konuşuruz. Biz sizin için yeni Anayasa'ya yaklaşmayız.


-Emekliler açlıkla sınanıyor. Bunun asgari ücrete çıkarılması lazım. Önergemiz oylanacak. Bakalım göreceğiz. Kim emekliyi seçim günü pazarına kadar düşünüyor, kim emekliye sonuna kadar sahip çıkıyor. CHP bunu bugün bir kez daha gösterecek. Tüm partilileri AK Parti ve MHP'nin tavrını izlemeye davet ediyorum.

-Erdoğan'a bir çağrım daha var. Devlet insanı olmak kolay değil, tutarlı oalcaksın. Herkese verdiğin akla önce kendin uyacaksınz. Enflasyon tahminim yüzde 36 diyorsun. Yeni oran yüzde 58 buçuk. Erdoğan'ın bunu yüzde 50 azaltma yetkisi var. Gözümüz resmi gazete. Bu indirimi yapmak zorundadır.

-Erdoğan'a soruyorum. Hatay Kuğupark'taki konutlar 1 Ocak itibariyle 9 kat zam yapıyor. Erdoğan'a soruyorum. Sen de vicdan var mı?

KÜRTLERLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

Kürtlerle ilgili 'Türkiye'de herkes eşittir, Kürtler daha az eşittir' dedim. İktidar cephesi savunmaya geçti.

Diyarbakır'da 54 merkezde Kürtlerin seçtiği belediyelere siz kayyum atıyorsunuz. Sizin bu uygulamanız yüzünden Kürtler Türkiye'de daha az eşittir.

Devlet bey ben de biliyorum siz de iddia soysuz olmaz. Metin yazarlarınız, o arkadaşlar bana soysuz demeye kalkıyor. Devlet bey birçok akraban burada soyumuz Selanik'tedir. Soyumuz Üsküp'tedir.

Tayyip ona zürriyetsiz dedi. Sırf çocuğu yok diye. Çok ayıplamıştım. Bana söylenen o lafı Devlet beyin vicdanına havale ediyorum.