Patlamayla ilgili ilk açıklamalar !

Patlamayla ilgili ilk açıklamalar !

Ankara'daki dehşet saldırıyla ilgili hükümetten bu açıklamalar geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Terör Ankara'da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı. Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor" dedi.

Bu saldırılarda oluşan kayıplarımızdan çok acı duyuyoruz. Ama mücadele kararlılığımız daha da artıyor. Ülkemizi terörün teslim almasına müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte karşı duracağız. Gün, 'Ben Türkiye'yim' deme günüdür. Terör dehşet ortamı oluşturmak istiyor. Başta medyamızın yayınları olmak üzere hepimiz terörün dehşetin yaymasını engellemeliyiz.

ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı sabır dilerim.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN: 'LANETLİYORUZ' 

Bu saldırıyı lanetliyoruz. Hele hele insan haklarıyla ilgili tasarıyı görüştüğümüz bir anda böyle bir patlamayla karşı karşıya kalmak çok üzücü. Lanet olsun bu insanlara, bunları gerçekleştirenlere; kim nasıl ne şekilde yaptıysa" 

İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ MOORE: 'TERÖRİZMİ KINIYORUM'

İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore: Kızılay’dan korkunç bir haber. Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır. Terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum.

VEYSEL EROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili, "Bir terör örgütü gerçekleştirdi diye duyum var" dedi.

Ajanslar