Pelikan grubundan kabine hamlesi: ''Erdoğan mecbur bırakılacak''

Pelikan grubundan kabine hamlesi: ''Erdoğan mecbur bırakılacak''
Güncelleme:

AK Parti içinde kabine tartışmaları sürerken Berat Albayrak'ı destekleyen Pelikan grubunun kabine değişikliği için Erdoğan'ı ikna etmeye çalıştığı ileri sürüldü.

İktidar partisinin yerel seçimde aldığı sonuçlar Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde değişim beklentilerine yol açmasına rağmen, “Siparişle değişiklik olmaz” diyen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aylardır bu yönde bir adım atmadı.

Yeniçağ Gazetesi'nden Fatih Ergin'in haberine göre; Erdoğan'ın söz konusu ifadesine karşılık 2020'de Türk siyasetinde gerçekleşmesi beklenen gelişmeler arasında kabine değişikliği de yerini korurken, son dönemde AK Parti'de yaşanan güç mücadelesinin de kabine üzerinden şekillenmeye başladığı öğrenildi.

PELİKAN GRUBU HAREKETE GEÇTİ

AK Parti içerisinde Pelikan adıyla bilinen ve Erdoğan sonrası dönem için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın liderliğini destekleyen yapının yıl sonunda gerçekleşmesi beklenen 7. Olağan Büyük Kongre'den önce kabinede değişiklik yapılması için harekete geçtiği öğrenildi.

Pelikan grubu daha önce, Berat Albayrak'ın kontrolündeki Sabah gazetesi üzerinden, yargıda tuhaf işler olduğunun ve “bazı FETÖ'cülerin de kritik noktalara getirildiğinin” iddia edildiği bir haberle Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ü hedef almıştı. Gül bu habere sert bir karşılık verirken, geçtiğimiz günlerde ise Yeni Şafak gazetesindeki "HSK’da FETÖ’cüleri kim koruyor?" başlıklı haberin yayınlanması dikkat çekti.

ERDOĞAN MECBUR BIRAKILACAK!

AK Parti'li kaynakların aktardığına göre, Pelikan grubu ile Adalet Bakanı Gül'ün kavgasının karşılıklı hamlelerle yeniden sertleşmeye başladığı belirtilirken, kongre öncesi kabine revizyonuna Erdoğan'ı mecbur bırakmak için önümüzdeki süreçte Gül başta olmak üzere bazı bakanları hedef alan haberlerin sayısının artacağı iddia edildi. 

Diğer yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varak'ın da Pelikan grubunun değişmesini istediği bakanlardan arasında olduğu kaydedildi. 

Yeniçağ Gazetesi

Etiketler Erdoğan kabine pelikan