"Onları ülkelerinde tutabiliriz"

"Onları ülkelerinde tutabiliriz"

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, mültecilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve Lüksemburg Dışişleri, Avrupa İşleri, Göç ve İltica Bakanı Jean Asselborn, baş başa ve heyetler arası görüşmelerden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu,"Bu insanlara eğer ülkelerinde koruma altında yaşayabilecekleri, varil bombalarından korunmalarını sağlayacak bir güvenli bölge yaratırsak o zaman onları ülkelerinde tutabiliriz. Uluslararası toplum ve AB hep birlikte bunu hayata geçirmek için çalışmalıyız. Bu düşüncelerimizi değerli dostumla paylaştım. Birçok konuda ortak görüş ve yaklaşıma sahibiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEKİ KAMU DÜZENİNİ KİMSE TEHDİT EDEMEZ"

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, "Türkiye'de şuanda yaşanan, PKK terör örgütünün yürüttüğü saldırılara karşı kamu düzenini tesis etmek için güvenlik kuvvetlerinin gerçekleştirdiği operasyonlardır. Bu işin "Kürtlerle ilgili sorun" olarak tanımlanmasını kabul etmemiz söz konusu bile değil. Burada mesele bir terör örgütün kendi kararıyla başlattığı saldırılardır. Bu saldırılar karşısında Türkiye, gereken cevabı verme kararlılığındadır. Türkiye'deki kamu düzenini kimse tehdit edemez. Türkiye'nin kamu düzenini tesis etmek için yürüttüğü faaliyetleri de hiçbir dostumuz tarafından eleştirilemez" dedi.

ASSELBORN : SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGELER YARATMAK GEREKİYOR

Lüksemburg Dışişleri, Avrupa İşleri, Göç ve İltica Bakanı Asselborn, "Suriye'de güvenli bölgeler yaratmak gerekiyor, insani yardımların yetersiz kaldığını görüyoruz. Çatışmayı sonlandırmak için çalışmamız gerekiyor. Tüm bu insanların göçe başvurmasına neden olan sebepleri ele almamız gerekiyor" dedi.