SONAR'ın patronu Murat Bayrakçı'dan skandal itiraf

Güncelleme:

CHP’nin anket şirketi SONAR Başkanı Murat Bayrakçı "Erdoğan'ın kazanacağını biliyordum. Erdoğan kazanıyor deseydim CHP’liler beni çarmıha gererdi" dedi.

24 Haziran öncesi ve seçim gecesi, seçimin 2. tura kalacağını iddia edenlerden SONAR Başkanı, “Erdoğan’ın kazanacağını biliyordum ama camia beni çarmıha gerer diye söyleyemedim” itirafında bulundu.

CHP’ye yakınlığı ile bilinen SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oylarını CHP’lilerin korkusuyla düşük gösterdiklerini itiraf etti. Bayrakçı, “Erdoğan’ın yüzde 51 ile kazacağını söyleseydim, camia ve bahsettiğim kitle beni çarmıha gererdi” dedi.

CHP’ye yakın Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici hakkında halkı yanıltmaktan suç duyurusunda bulunulurken, seçimlerin ikinci tura kalacağı iddiasıyla algı oluşturan yazar Hüsnü Mahalli, “beyaz yalanlar” söylediğini itiraf ederek, özür diledi. 

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, katıldığı bir televizyon programında “Göremediğim bir şey değil. Seçimin yüzde 50’nin bir iki altı ya da bir iki üstünde biteceğini biliyordum. Ama ben Erdoğan’ın yüzde 51 ile kazacağını söyleseydim, camia ve bahsettiğim kitle beni çarmıha gererdi” dedi. 

SONAR, seçimden sadece 2 gün önce açıkladığı anket sonuçlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyunu yüzde 48.3, CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin oyunu ise 31.4 olarak duyurdu. SONAR anketinde MHP’nin oy oranı da yüzde 7 olarak görülüyordu. SONAR, seçimin ikinci tura kaldığını halka açıkladı.

SONAR'ın son seçim anketi sonuçları açıklandıSONAR'ın son seçim anketi sonuçları açıklandı

 

Seçiniz...