SONAR'ın son İstanbul anketi açıklandı

SONAR'ın son İstanbul anketi açıklandı
Güncelleme:

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürerken SONAR'ın Başkanı Hakan Bayrakçı canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptıkları son seçim anketini "bu iki duruma da çok şaşırdım" diyerek açıkladı.

SONAR'ın Başkanı ünlü Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı CNN Türk ekranlarında katıldığı canlı yayında 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul'da yaptıkları kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

 Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) İstanbul'da seçimlere kendi adayıyla girecek olmasını değerlendiren Bayrakçı, "Bence adayları büyük ihtimalle Elif Erbakan olacaktır. Erbakan isminin o pusulada yer almasını istiyorlar. Erbakan isminin İstanbul'da seçmene daha olumlu bir karşılık yapacağını düşünüyorlar." dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul'daki oy oranını da açıklayan Bayrakçı, "Yerel seçimde ankete göre 2, 2.5 arası hatta 3'e yakın alabilirler." diye konuştu.

DEM Parti'nin de aday çıkartacağına dikkat çeken Bayrakçı, "DEM'in de oyu var. O da şu anki anketlere göre yüzde 7, 7.5 belki 8 alıyor." dedi.

Bayrakçı, Millet İttifak'ından ayrılarak seçime tek başına giren bir diğer parti olan İYİ Parti'nin oy oranını da açıklarken "İYİ Parti'de 9,10 alamasa da 5'in, 6'nın üzerinde bir oy alacaktır yine" ifadelerini kullandı.

Son seçim anketlerinde İstanbul'da iki şeyin kendisini çok şaşırttığını açıklayan Bayrakçı, şu ifadeleri kullandı;

"Şu anki sonuçlara göre bile İmamoğlu ve Kurum'un oy oranları kafa kafaya gelmiş durumda. Bundan iki ay önce böyle değildi.

"BENİ İKİ ŞEY ÇOK ŞAŞIRTTI"

Beni iki şey çok şaşırttı. Birisi Dem'in aday göstermesine rağmen İmamoğlu'nun hâlâ belli bir oyu koruması.

Buna karşılık Yeniden Refah Partisi'nin 1 puanın bile önemli olduğu bir yarışta 'Biz ayrı giriyoruz, aday çıkartıyoruz' deyip 3'lere yakın bir oy potansiyeline sahip olmasına rağmen; Murat Kurum'un da İmamoğlu'nu yakalaması. Açıkçası kendi adıma bu iki duruma çok şaşırdım."