Tansu Çiller yalanlamıştı ama... ''İddialar doğru, Çiller parti kuruyor''

Tansu Çiller yalanlamıştı ama... ''İddialar doğru, Çiller parti kuruyor''
Güncelleme:

MAK Danışmanlık Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Tansu Çiller'in parti kurma iddialarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtladı. Kulat, Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtladı  . Gündeme dair değerlendirmelerde bulunmasının yanı sıra Tansu Çiller’in parti kuracağına yönelik iddialar hakkında da konuşan Kulat, şu ifadeleri kullandı:

“Eski DYP'li milletvekilleriyle konuştum, bu konuda kesin bilgi veriyorlar. Tansu Çiller Hanımefendi'nin önümüzdeki günlerde parti kurma hazırlığında olduğunu, bu konuda bir çalışma yürüttüklerini, Doğru Yol Partisi'nde siyaset yapmış olan bazı milletvekilleri bana da ifade ettiler. Hatta bunun için il-ilçe teşkilatlarını kurma konusunda gayretleri olduğunu da söylediler. Bazı yerlerde bu konuda gayri resmi olarak şimdilik il-ilçe örgütleri olacak kişileri tespit ettiklerini, Türkiye genelinde sahada çalışmalar yapan eski milletvekilleri olduğunu bizzat bana anlatan birden fazla eski milletvekili oldu.”

ÇİLLER'İN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in avukatı Dilek Özaşık, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönlendirmesiyle Çiller'in siyasi parti kuracağı yönündeki iddiaların ‘gerçeği yansıtmadığını’ duyurmuştu.

Özaşık, yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer vermişti:

 “Bazı medya organlarında eski Başbakan Prof. Dr. Tansu Çiller'in birtakım amaçlara hizmet etmek için, gizli bir gündemle siyasi parti kuracağına dair yaratılmak istenilen algının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

 

 

Ruhat Mengi'nin yazısının tamamı için...