Tbmm Başkanlık Divanı Toplandı

Tbmm Başkanlık Divanı Toplandı

Meclis hizmet binalarında gerekli görülecek bakım, onarım ve tadilat işlerinin yaptırılması konusunda TBMM Başkanı Kahraman'a yetki verildi

TBMM (AA) - Meclis içindeki hizmet binalarında gerekli görülecek bakım, onarım ve tadilat işleri konusunda TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yetki verildi.

TBMM Başkanlık Divanı, Kahraman başkanlığında toplandı. Divanda, önceki toplantıda tamamlanamayan gündem görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda; yeni halkla ilişkiler binasının 2014 yılında hizmete girmesinden sonra boşaltılan eski halkla ilişkiler binalarının tadilat ve onarım projelerinin hazırlatılması ve bu projeler doğrultusunda inşaat uygulamalarının yapılmasına karar verildi. Meclisin Güvenlik kapısı çevresinde bulunan, polislerin kullandığı prefabrik bina, atölyeler ile seraların mekan ve teknolojik olarak yenilenmesi gerektiği, bu yapıların ayrı ayrı veya birlikte tüm ihtiyacı karşılayacak şekilde projelendirilmeleri ve inşaatlarının yapılması benimsendi.

Alınan kararda, "Daha önce TBMM Külliyesi içerisinde hizmet vermekte olan ancak ihtiyaca cevap vermemesi ve eski bir yapı olması nedeniyle yıkılan bahçe lokantanın yerine yeni bir tesis yaptırılıp yaptırılmaması, yaptırılacaksa gerekli projelerin hazırlatılması ve hazırlanacak projeler doğrultusunda inşaat çalışmalarının yaptırılması, ayrıca TBMM hizmet binalarında gerekli görülecek bakım, onarım ve tadilat işlerinin yaptırılması hususlarında, uygun görülmesi halinde planlanan düzenlemeler ve yapılacak çalışmalarla ilgili TBMM Başkanı'na yetki verilmesi" de yer aldı.

Toplantıda alınan bir başka kararda, 1271 yılında yaptırılan ve Selçuklu mimarisinin ender örneklerinden biri olan Sivas'taki Buruciye Medresesi'nin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için kapsamlı restorasyona ihtiyaç duyulduğu, restorasyonunun yapılabilmesi için 3 milyon lira ödeneğin TBMM Başkanlığınca tahsis edilmesinin talep edildiği belirtilerek, ödenek aktarılabilmesi için yapının Meclise tahsisi gerektiği ifade edildi. Medresenin restorasyonunun gerçekleştirilebilmesi amacıyla Başkanlık makamına yetki verildi.

Toplantıda, Milli Saraylara bağlı birimlerin tahsisindeki rakamların aynı kalması kararlaştırıldı.