YSK Başkanı Güven'den seçimler için açıklama

YSK Başkanı Güven'den seçimler için açıklama
Güncelleme:

YSK Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran seçimleri sonrasında kameraların karşısına geçti ve resmi olmayan kesin seçim sonuçları açıkladı.

YSK Başkanı Sadi Güven, "sisteme girilen sonuçlar ve sayım döküm cetvelleri ve sandık sonuç tutanaktları siyasi partilerle paylaşılmaktadır. 2014 yılından bugüne kadar ıslak imzalı olarak tüm vatandaşlarımızın incelemesine sunulmaktadır.  Bunlarda bulunan kare kodlar aracılığıyla bize geldiği anda bunları eş zamanlı olarak paylaşıyoruz" dedi.

İşte Sadi Güven'in açıklamaları:

Cezaevi sandık sayısı 493, gümrük sandık sayısı 81, yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı vatandaşlarımızın oyları bugün getirilmiş.

Yapılan sayım ve döküm sokunu sandık sonuç tutanakları ilçe Seçim kuruluna teslim edilmekte. Bu somuçlar siyasi partiler ayrıca bildirdikleri temsilcilerin huzuru ve gözetimi ile sisteme girilmektedir.

Sisteme girilen sonuçlar ve sayım döküm cetvelleri YSK ya gelidiği an siyasi partiler ile paylaşılmaktadır.

Sandık sonuçlarının ialnıyla birlikte internet sitemizde vatandaşımızın incelemesine sunulmaktadır.

Sandık sonuç tutanakları görmektesiniz. Bunlarda bulunan karekod ile tüm siyasi partiler ile eş zamanlı 2014 yılından beri paylaşılmaktadır. 81 milyon vatandaşımıza da açık tutulmuştur. 2014 yılından bu güne kadar bunları değiştirildiği yönünde bir açıklama gelmemiştir.

Sistemimizden şuan 97.7'si alınmıştır.

Sisteme girmeyen oylar sonucu etkilemeiştir.

Erdoğan'ın geçerli oyun salt çoğunluğunu almaktadır.

"HİÇBİR PARTİDEN İTİRAZ GELMEDİ"

Yurt içinde oy verme işlemlerini takibi 7 kişilik bir ekiple takip edildi. Yapılan sayım sonucu sandık sonucu ilçe seçim kuruluna teslim edilmektedir. Seçimlere bir itiraz yapılmamıştır.

YSK ekseriyeti siyasi parti üyelerinden oluşan bu sandık kurulu ile seçim sonuçlarını açıklamaktadır. Sistemimizde yüzde 97 gibi bi oran sisteme girilmiştir.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçerli oyların salt çoğunluğunu aldığı anlaşılmıştır.

Yüzde 10'luk seçim barajını geçen partiler, AK Parti, CHP, İYİ Parti, HDP ve MHP olarak belirlenmiştir.

 
 

Seçiniz...