YSK geçici seçim sonuçlarını açıkladı: Seçim ikinci tura kaldı

YSK geçici seçim sonuçlarını açıkladı: Seçim ikinci tura kaldı
Güncelleme:

YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin geçici sonuçları açıkladı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunuyor:

Yener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu seçim sürecinde zorlu bir çalışma dönemi geçiren kurum personeline teşekkür ediyorum. İl ve ilçe seçim kurulu başkanlarına, seçim personeline ve kamu görevlilerine de teşekkür ediyoruz.

SEÇİME KATILIM ORANI

Saat 15.15 itibariyle yurtiçi sandık sayısı yüzde 100 açılmış olup, katılım oranı yüzde 88,92 olarak gerçekleşmiştir. Yurtdışında ise yüzde 52,99 oranında katılım gerçekleşmiştir. Yurtdışında veri girişi devam eden 35 bin 874 oy bulunmaktadır.

KESİN OLMAYAN SONUÇLAR

Kesin olmayan sonuçlara göre Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Sayın Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88, Sayın Oğan'ın 5,47'nin oy aldığı görülmüştür. Saat 15.15 itibariyle 35 bin 874 oyun Sayın Recep Tayyip erdoğan'a verilmiş olduğu kabul edildiğinde oylarının yüzde 49,54 olduğu görülmüş, Sayın Kılıçdaroğlu'na verilmiş olduğunda yüzde 44,85 kabul edilmiş olup, hiçbir adayın seçilme yeterliliğine ulaşamadığı görülmüştür.  

SEÇİM 2. TURA KALDI

28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimlerin yapılmasına karar verilmiştir.

ADAYLARIN PUSULADAKİ YERİ

2'nci tur seçime ilişkin de bilgi veren Yener, 2'ye kalan adaylardan herhangi birisinin adaylıktan çekilmesi halinde, yerine bir sonra gelen adayın müracaat etmesi için daha önce ilan edilen seçim takvimindeki sürenin saat 17.00'den 20.00'ye çekilmesine karar verildiğini kaydetti. Yener, oy pusulasında Erdoğan'ın 1, Kılıçdaroğlu'nun 2'nci sırada yer alacağını belirtti. Bugün itibarıyla propaganda sürecinin de başladığını duyuran Yener, "İl ve ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların Yüksek Seçim Kurulunca kesin karara bağlanma tarihi 18 Mayıs 2023 Perşembe günüdür. 19 Mayıs Cuma günü ise kesin sonuçların ilanına gidilecektir. Kesin sonuçların ilanından sonra 20-24 Mayıs arasında yurt dışında oy verme işlemleri yapılacaktır. Yurt içinde ise 28 Mayıs Pazar günü oy verme işlemi gerçekleşecektir" diye konuştu.

Etiketler ikinci tur seçim tur YSK