Prof. Dr. Naci Görür 2 bölgeyi işaret etti

Prof. Dr. Naci Görür 2 bölgeyi işaret etti
Güncelleme:

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 11 ilimizi yerle bir eden ve 55 binden fazla canı yitirdiğimiz asrın felaketinden 1,5 yıl önce bölgeyi uyaran Prof. Dr. Naci Görür şimdi de 2 bölge için alarm çanlarının çaldığını söyledi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 binden fazla canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ederken, bölgeyi asrın felaketinden yaklaşık 1,5 yıl önce uyaran Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulundu.

Görür paylaşımında, şöyle dedi: "Deprem bölgesindeki insanlarımla bir söyleşi: Sevgili dostlarım, hepinizin acısı büyük, sizleri anlıyorum. Endişe ve korku, kimi konularda sizi etkiliyor. Depremin olduğu bölgede tekrar büyük bir deprem olmaz ve afete dönüşmez. Ancak kırılmamış fay kesimleri deprem üretebilir ama bu depremler, büyük afete dönüşmez. 6 Şubat depremleri komşu bölgelerdeki kimi faylara stres yüklemiş olabilir. Bu faylar; Malatya Fayı ve Adana Havzası'na sarkan faylar olabilir. Bu söylediğim de bir olasılıktır. Yerbilimcilerden kesin söylemler, yorumlar beklemeyin. Deprem bilinmez. Lütfen insanlarımız için, çocuklarımız için hep beraber deprem dirençli yerleşim alanları için çalışalım ve yöneticilerimizden bunu talep edelim. Ancak bu şekilde yaralarımızı sarar ve gelecek nesillerin kalbini kazanırız."