"Kendine Ve Kentine Duyarlı Kadın İçin Mobil Okul Projesi"

"Kendine Ve Kentine Duyarlı Kadın İçin Mobil Okul Projesi"

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun himayesindeki "Kendine ve Kentine Duyarlı Kadın İçin Mobil Okul Projesi" kapsamında oluşturulan mobil okul, Elazığ'ın Keban ilçesinde hizmete açıldı

ELAZIĞ (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun himayesindeki, ''Kendine ve Kentine Duyarlı Kadın İçin Mobil Okul Projesi" kapsamında oluşturulan mobil okul, Keban ilçesinde hizmet vermeye başladı.

Yeni Mahalle Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nazan Aytop, Keban Cumhuriyet Meydanı'nda hizmete vermeye başlayan mobil okulun açılış töreninde, bu uygulamanın Ankara'dan sonra Elazığ'ın Keban ilçesinde hizmete girdiğini söyledi.

Mobil eğitim otobüslerinde öğleden önce ders verileceğini belirten Aytop, "Öğleden sonra Keban Öğretmenevi'nde olmak üzere 5 gün eğitim vereceğiz. Program sonunda kadınlara sertifika ve çeşitli hediyeler verilecektir" diye konuştu.

Projenin Keban'da da uygulanmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, şunları kaydetti:

"Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun himayesinde hayata geçirilen 'Kendine ve Kentine Duyarlı Kadın İçin Mobil Okul Projesi', Ankara Yeni Mahalle'de uygulanmış ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Özellikle okula gidememiş, eğitim alamamış kadınlarımıza yönelik önemli eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir."

Açılışın ardından mobil okulda eğitim verilmeye başlandı.

Etiketler Keban yekad