Razi Petrokimya'dan Gübretaş'a 345,2 Milyon Tl Temettü Geliri

Razi Petrokimya'dan Gübretaş'a 345,2 Milyon Tl Temettü Geliri

İSTANBUL (AA) - Gübre Fabrikaları TAŞ (GÜBRETAŞ), İran’da yerleşik bağlı ortaklığı Razi Petrokimya'dan 345,2 milyon TL temettü geliri sağladı.Şirket...

İSTANBUL (AA) - Gübre Fabrikaları TAŞ (GÜBRETAŞ), İran’da yerleşik bağlı ortaklığı Razi Petrokimya'dan 345,2 milyon TL temettü geliri sağladı.

Şirket açıklamasına göre, GÜBRETAŞ liderliğindeki konsorsiyum tarafından 2008 yılında satın alınan Razi Petrokimya şirketinin Olağan Genel Kurul Toplantısı Tahran'da yapıldı. Genel Kurul'da Razi Petrokimya'nın geçmiş yıllara ilişkin dağıtılmamış kar, olağanüstü yedek akçe ve 2015 yılına ilişkin gelirleri üzerinden hesaplanan toplam dağıtılabilir kar tutarının yüzde 95,013'lük bölümünün temettü olarak dağıtılması kararı alındı.

Temettünün ödenme zamanı konusunda Yönetim Kurulu'nun yetkili kılındığı toplantıda, GÜBRETAŞ'ın ortaklık payına düşen tutar 345 milyon 185 bin 678 TL (3.558.615.239.400 İran Riyali) oldu.


- Razi Petrokimya GÜBRETAŞ'a önemli bir tecrübe ve öz güven kazandırdı"


Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü ve Razi Petrokimya Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Kutlu, şunları kaydetti:

"GÜBRETAŞ'ın 10 yıl önce belirlediği ham madde kaynağına sahip ülkelerde yatırım yapma stratejisi doğrultusunda gerçekleştirdiği ilk yurt dışı yatırımı olan Razi Petrokimya, 2008'den bu yana üretim, satış ve finansal veriler yönünden başarılı bir proje olarak öne çıktı. Razi yatırımı, global bir marka olma hedefinde GÜBRETAŞ'a önemli bir tecrübe ve öz güven kazandırdı.

İran'a uygulanan uluslararası yaptırımların geçtiğimiz aylarda kaldırılmasının da önümüzdeki dönemde Razi Petrokimya'nın ciro ve karlılığına olumlu katkılar sağlamasını bekliyoruz. Risk algısının değişmesi hem bu bağlı ortaklığımızın hem de GÜBRETAŞ'ın şirket değerine yansıyacaktır. Genel Kurul toplantısında dağıtılmasına karar verilen temettü miktarı ve hisselerimizdeki pozitif yönlü hareket de bu beklentinin göstergeleridir."