Sakıncalı kitap karne hediyesi oldu

Sakıncalı kitap karne hediyesi oldu
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın incelemek amacıyla görevlendirdiği 8 öğretmenin, "sakıncalı" dediği kitapların dün öğrencilerin "karne hediyesi" oldu.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan komisyon Arvas’ın, “Tarihe Sığmayanlar, Hikaye Tadında Biyografiler” ve “Hikaye Tadında Osmanlı” kitaplarını onaylamadı. Öğretmenler, Arvas’ın kitaplarında çok sayıda anlatım bozukluğu olduğunu ve kitapların şiddet içerdiğini bildirdi. ‘Arvas’ın kitapları, kitap inceleme komisyonunun onay vermemesine rağmen öğrencilere karne hediyesi olarak dağıtıldı. Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, Milli Eğitim Müdürü’ne eğitimcilerin öğrencilere dağıtılmasını uygun bulmadığı kitabın okullarda dağıtılma nedeninin açıklanmasını istedi. Gezici’nin verdiği bilgiye göre Milli Eğitim Müdürü, “Komisyon kitapla ilgili, ‘Bizce uygun değildir ama tarih hocaları da baksın isterseniz’ dedi. Tarih öğretmenleri onayladı biz de dağıttık” dedi.

Eğitimcilere rağmen eğitim yapılmaya çalışıldığını belirten Gezici, “Şiddetin bu kadar arttığı bir ortamda şiddet ifadeleri içeren kitabın öğrencilere dağıtılması açıklanamaz” diye konuştu. Gezici, “Bazı öğretmenlerimiz kitapların öğrencilere dağıtılmasına izin vermeyeceklerini söylediler” ifadesini kullandı.

Birgün