Saray'a komşu olmanın bedeli bu oldu

Saray'a komşu olmanın bedeli bu oldu
Güncelleme:

Bitlis’te yaptırılan Cumhurbaşkanlığı'na ait Ahlat Köşkü’ne yakın arazilerin fiyatlarını duyanın ağzı açık kaldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önerisiyle Bitlis'in Ahlat ilçesine milyonlarca lira harcanarak yapılan, Cumhurbaşkanlığı'nın kışlık sarayı olarak bilinen Ahlat Köşkü, 25 Ağustos 2020'de Cumhur İttifakı liderlerinin katıldığı törenle açıldı.

Sözcü gazetesinden Orhan Bozkurt'un haberine göre aradan geçen 3 yılda kışlık saraya yakın arazilerin fiyatları büyük artış gösterdi. İlçede normal daire fiyatları 1 milyon 500 bin ile 4 milyon arasında değişirken, saraya yakın bölgelerde fiyatlar 40-70 milyon TL'ye kadar çıkıyor.

Arazisini emlak siteleri aracılığı ile “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve yeni yapılan bakan konuk evlerine komşu 120 m2 müstakil ev ile 2027 m2 meyve bahçeli arsa. Göl manzaralı ve villa imarlı…” notu ile satışa çıkaran Mehmet Yahya Danışman, Türkiye'nin her tarafından yoğun talep aldığını söyledi.

Satışa çıkardığı arazinin toplam 2 bin 27 metrekare ve imarlı olduğunu belirten Danışman, hali hazırda 120 metre karelik bir evin de olduğu mülk için “Geçen hafta bir alıcı 30 milyon TL verdi ancak satmadım. Saraya komşu daha küçük araziler 25-30 milyona satıldı. Benim arazim ve evim saraya daha yakın ve büyük onun için 70 milyon TL istiyorum” dedi.

 

(Kaynak)